09Sep

Un deceniu de activitate a Centrului Maternal „În Brațele Mamei”

Astăzi, 10 septembrie, Centrul Maternal „În Brațele Mamei” al Diaconiei aniversează 10 ani de activitate. În această perioadă aici au beneficiat de grijă și asistență complexă 148 de cupluri mamă-copil din întreaga țară. Este vorba despre mamele orfane, minore, dar și din alte categorii de risc care au avut curajul să-și păstreze copilul și au găsit aici căldura unei familii de care nu au avut parte.

Centrul este un serviciu model și o carte de vizită a Mitropoliei Basarabiei, cu o capacitate de a asista concomitent 10 cupluri mamă-copil. Fiecare caz ajuns aici are un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionare resurselor în vederea creării unui mecanism de viață autonom.

În cei 10 ani de la deschiderea Centrului Maternal, cu echipa am oferit zilnic un model de grijă părintească, iubire și responsabilitatea față de mamele și copiii care au ajuns la noi. Am evoluat și am crescut împreună începând cu primii noștri beneficiari, până în prezent și am învățat din fiecare istorie de viață curajul, răbdarea și puterea de a face față unor dificultăți greu de imaginat. Le admirăm pe fiecare că au ales să-și aducă pe lume pruncii și ne bucurăm pentru realizările lor. În toată această perioadă, alături de echipa noastră au fost sutele de donatori care au adus pe Criuleni 22, nu doar bunuri materiale, dar și exemple frumoase de bunătate.”, Mihaela Belei, Coordonator Programul „În brațele mamei”

Centrul este parte a unui amplu program dezvoltat de către Diaconia pentru asistența familiilor aflate în criză.

Cu această ocazie, Diaconia va organiza pe 21 septembrie evenimentul aniversar Celebrăm viața. Prin acest eveniment va avea loc și ctitorirea unui nou serviciu social Centrul de informare și consiliere pentru femeia aflată în criză de sarcină.

  • Dacă vrei să celebrezi alături de noi această cauză și să fii printre cei 50 de ctitori, vezi detalii aici.
  • Dacă vrei să susții printr-o donație programul „În brațele mamei”, accesează link-ul.

Menționăm că serviciul funcționează grație sutelor de familii care donează bunuri aici, a companiilor locale, donatorilor și partenerilor străini.

Foto credit: Diaconia