Despre noi

„Diaconia” este structura socială a Mitropoliei Basarabiei care activează pe întreg teritoriul Republicii Moldova din anul 2001. 

 

Organizația este membru al Federației „Filantropia" (Patriarhia Română)

O societate activă și ghidată de valorile creștine, rezultat al acțiunii permanente și coerente a Mitropoliei Basarabiei prin Diaconia care reprezintă modelul de excelență în susținerea aproapelui în dificultate.

Diaconia dezvoltă modele de intervenție socială bazându-se pe abordarea omului ca și chip și asemanarea lui Dumnezeu într-o relație de împărtășire și încredere cu partenerii sociali.

  1. Credinţa;
  2. Dragostea de aproapele;
  3. Schimbăm pentru că ne pasă;
  4. Corectitudine;
  5. Responsabilitate;
  6. Perseverenţă;
  7. Solidaritate.

Exemplul propriu are puterea de a schimba

În fiecare zi, echipa noastră își urmează cu responsabilitate şi bucurie misiunea. Una asumată acum 20 ani şi trăită la întâlnirea cu beneficiarii, partenerii şi voluntarii Diaconiei. Valorile şi căldura unei familii le împletit cu indicatori de performanţă aşa încât, creşterea noastră personală şi profesională să însemne impact mai mare pentru cei pe care îi ajutăm. Implicarea, în rol de asistent social, coleg sau părinte, cu iubire şi responsabilitate nu-şi găseşte loc expres într-o fişă de post. Poate suna chiar ciudată în managementul corporatist. După mine însă, de aici porneşte reţeta prin care oamenii vin cu bucurie la muncă şi pleacă acasă cu bucurie. Şi poate întruajutorarea nu e o chestiune excepţională, dar exersarea ei, e ceva ce poate schimba viitorul. Viitorul unui om, familii, organizaţii, comunităţi. Iar ca în familie, acesta este modul firesc de a acţiona, pentru că, exemplul propriu e cel care are puterea de a transmite şi a schimba în cuvinte puţine şi pentru ani mulţi înainte.

Igor Belei

Director Misiunea Socială Diaconia
dc1
dc3
dc2
dc4

Diaconia în cifre

0 +
Voluntari
0 +
Cazuri asistate
în comunitate
0 +
Cazuri asistate
rezidențial
0 +
Comunități în care
dezvoltăm proiecte

oameni care ne sprijină

Testimoniale de la donatorii, voluntarii și partenerii noștri

Irina Ghelbur

Irina Ghelbur

director Interakt Media

Pavel Juminschi

Pavel Juminschi

voluntar

Igori Ungureanu

Igori Ungureanu

director Ungar SRL

Contacte

galerie

Ajută cu Diaconia

Serviciu disponibil 24/365

Îți mulțumim că ai manifești interes față de programele noastre

Donează offline

Împreună putem identifica modalitatea concretă în care să ajuți cu Diaconia.
Contactează-ne:
061 058 777