11Jul

Tabăra de vară „Podurile Solidarității” – locul de suflet pentru zeci de cupluri mamă-copil venite din Ucraina

Podurile Solidarității este tabăra de vară în care familiile refugiate din Odesa găsesc liniștea și pacea sufletească.

În această vară, la Pensiunea MUZE din rezervația Țipova, se desfășoară tabăra „Podurile Solidarității”. Aici cuplurile mamă – copil au posibilitatea de a petrece timpul frumos împreună și de a-și consolida relațiile într-un cadru natural.


Programul taberei include diverse activități de conexiune între mamă și copil, precum ateliere de meșteșugărit, pelerinaje, excursii și drumeții, toate având scopul de a întări și fortifica relațiile familiale.

Mănăstirea Saharna, mănăstirea rupestră de la Țîpova, casa rurală „La Prisacă” și cascadele naturale sunt doar câteva dintre destinațiile de suflet pe care mamele și copiii le vor descoperi împreună.

„Suntem extrem de recunoscători pentru oportunitatea de a participa la această tabără minunată. Aerul curat și natura frumoasă ne-au încărcat cu emoții pozitive, iar atitudinea caldă și primitoare a organizatorilor ne-a făcut să ne simțim auziți și înțeleși. Fetița mea este foarte fericită aici, iar eu mă bucur că ne putem odihni atât sufletește, cât și fizic. Suntem foarte mulțumite și încântate de această experiență”, ne spune Ecaterina, participantă a taberei.


Pe lângă activitățile în aer liber, femeile vor avea posibilitatea să beneficieze de consultațiile unui psiholog. În timp ce copiii vor participa la un program distractiv prezentat de către animatori.

Tabăra de vară se desfășoară în patru ture și se concentrează pe o serie de activități desfășurate în natură, menite să întărească și să fortifice relațiile familiale.

Proiectul este organizat de Diaconia în parteneriat cu Caritas Odesa UGCC și este implementat cu sprijinul financiar al Caritas Ambrosiana.