12Apr

Pentru mine voluntariatul este o posibilitate de a contribui la bunăstarea societății

Mihai Belei are 18 ani și este elev în clasa a XII-a la liceul „Mircea Eliade” din Chișinău.

La Masa Bucuriei participă din copilărie alături de familie, dar în ultimii 3 ani e implicat activ în rol de lider de echipă în ziua campaniei, dar și anul întreg la cantina socială.

„Pentru mine voluntariatul este o posibilitate de a contribui la bunăstarea societății. Este cred și un fel de a testa cât de uniți si binevoitori putem fi unii cu alții. Am ales să devin voluntar în mare parte pentru ca am vrut să întâlnesc oameni noi și pentru că voluntariatul e un mod productiv prin care să îmi petrec timpul liber”, mărturisește tânărul.

E anul în care Mihai va susține bacalaureatul, dar asta nu e o provocare să renunțe la rolul de voluntar în campania „Masa Bucuriei”. Dimpotrivă, își va mobiliza colegii și prietenii și pe 27 aprilie vor face echipă la unul dintre magazine.

„Am ales să mă implic și în acest an în Campania de Paști pentru a reaminti oamenilor că în țară  există persoane care nu-și pot permite o masă caldă și că o simplă donație poate hrăni o persoana nevoiașă anul întreg. Pentru că e vorba de solidaritatea mai multor oameni. Cea mai mare provocare pe care am întâmpinat-o ca voluntar a fost să-mi fac curajul să abordez persoanele noi care vin la cumparături în ziua colectei. Să încerc să le conving să doneze pentru cauza noastră. După câteva experiențe, simt chiar entuziasm și încredere. Și dau peste oameni buni de cele mai deseori”, zâmbește Mihai.

La întrebarea „De ce i-ai încuraja și pe alții să fie #caMihai:)?” ne-a răspuns cu emoție:

„Pentru că e la îndemâna tuturor să facă un bine, doar având  timp dedicat. Fie că e înainte de Paști, ori într-o zi obișnuită, după lecții, să faci voluntariat e o oportunitate să fii util. De ce aș încuraja și pe alții? – Pentru că dacă vom fi mai mulți, vom aduna mai multe produse, vom fi mai convingători și, desigur așa vom ajuta mai mulți oameni”.

Alege și tu să fii lider de echipă sau simplu voluntar la Masa Bucuriei. Să scriem istoria faptelor bune împreună!

Dacă vrei să trăiești această experiență în 2024, aplică aici: https://masabucuriei.md/#contact-section 

În acest an, campania a fost sprijinită de Uniunea Europeană, prin intermediul Proiectului Parteneriate pentru servicii de cantină socială, cofinanțat și implementat de Keystone MoldovaAO CONCORDIA Proiecte Sociale Moldova și Misiunea Socială Diaconia.