09Dec

Moment de rugăciune la popas aniversar

Miercuri, 8 decembrie, a avut loc un eveniment special dedicat celor 20 de ani de activitate a Misiunii Sociale Diaconia.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Petru, un sobor de preoți, în frunte cu Pr. Ciprian Ioniță, Consilier Patriarhal, au săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Sânta Treime” din Chișinău.

În cadrul evenimentului pentru  activitatea depuse în apărarea și slujirea dreptei credințe,  în promovarea valorilor și a filantropiei creștine, Pr. Ciprian Ioniță a înmânat distincții oferite de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române:

Ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur” domnului Igor Belei, director executiv și Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” domnului Oleg Paraschiv, secretar general și Pr. Ioan Cosoi, coordonator Centru de Resurse „Călăuza Solidarității”.

Cu ocazia Anului omagial, al pastorației românilor din afara României, au primit diplome omagiale: Mihaela Belei – coordonator program „În brațele mamei”, Anna Ceban – coordonator departament PR & Foundraising, Ana Galiț – contabil-șef și Nistor Vasile – administrator.

Distincții de vrednicie oferite de Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolit al Basarabiei au fost înmânate colaboratorilor Diaconiei.

În cadrul evenimentului a fost semnat un Acord de colaborare cu Federația Filantropia în vederea realizării unui proiect care are drept scop protejarea Creației Divine.

Proiectul va fi implementat în parohiile din Mitropolia Basarabiei și Arhiepiscopia Bucureşti începând cu 1 ianuarie 2022 și are o durată de 2 ani.

Foto credit: Diaconia