12Sep

Manifestarea bunătății nu ține neapărat de bunăstarea materială, ci mai degrabă de bucuria de a dărui.

De mai bine de șapte ani, datorită proiectul „Banca de Haine”, Diaconia reușește să dezvolte un mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea și redistribuirea bunurilor materiale persoanelor aflate în dificultate.

Ne bucurăm să vedem că, pe an ce trece, proiectul este susținut de un număr tot mai mare de oameni. Comparativ cu anul 2022, în care am colectat împreună 60 tone de bunuri, în acest an, doar în prima jumătate am adunat peste 42 tone de îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării și lenjerie de pat.

Toate aceste bunuri ajung în rețeaua de garderobe sociale din zeci de localități din toată țara (parohii), dar și prin organizațiile partenere ale Diaconiei. Beneficiarii donațiilor sunt oamenii nevoiași: familiile social-vulnerabile, bătrânii, persoanele fără adăpost, etc.

Vă reamintim că actualmente în cadrul programului „Banca de Haine”, colecta de bunuri se desfășoară prin intermediul a 4 boxe amplasate în Chișinău, în stațiile Peco Petrom Moldova:

  • Boxa nr.1 – mun. Chișinău, str. Calea Orheiului, 109 (2 boxe)
  • Boxa nr.2 – mun. Chișinău, str. Iulius Cezar, 1
  • Boxa nr.3 – mun. Chișinău, str. Milescu Spătaru, 11/2
  • Boxa nr.4 – mun. Chișinău, str. Alba Iulia, 117

Grație unui parteneriat de responsabilitate socială corporativă cu Petrom Moldova suntem mai aproape de persoanele care au nevoie de ajutor. Împreună reușim să demonstrăm că prin resursele locale putem să îmbrăcăm mii de oameni.

În cazul în care doriți să donați o cantitate mai mare de bunuri materiale, vă rugăm să le aduceți direct la sediul Diaconiei, pe adresa: Chișinău, sect. Poșta Veche, str. Criuleni 22. Asigurați-vă că lucrurile donate sunt curate și îngrijite, adunate în pungi sau saci bine legați.