24Feb

De peste două decenii tot mai aproape de oameni

De peste două decenii Diaconia dăruiește speranță și căldură tuturor celor care se află în nevoi, mari sau mici, tineri sau vârstnici, oameni ai Moldovei sau refugiați.

Pe 23 februarie, Misiunea Socială Diaconia a făcut bilanțul faptelor bune. 

Diaconia a desfășurat Adunarea Generală de analiză a activității pe anul 2022, unde au fost analizate rapoarte de bilanț, prezentate de către coordonatorii departamentelor și serviciilor implementate de către organizație.

Evenimentul a început cu mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor:

„Ne bucurăm că astăzi sunteți într-un număr atât de mare aici. Biserica are nevoie de dumneavoastră ca să-i putem ajuta pe cei nevoiași.

Apreciem lucrarea Diaconiei, pentru că nu este ușoară și pentru că trebuie să lucreze cu fiecare în parte, săraci sau bătrâni. Să dea Dumnezeu să lucrați în ogorul acesta al Bisericii, toți care sunteți aici, cu multă dăruire și cu multă dragoste. [..]
Oamenii apreciază lucrarea noastră, a Diaconiei, iar eu vă felicit și să vă doresc să mergeți așa mai departe. La mulți ani și bine ați venit!”

În continuare, Directorul Executiv al Misiunii Sociale Diaconia, Domnul Igor Belei, a venit cu un mesaj de salut:

„Este primul eveniment pe care îl face Diaconia în această formă, este un eveniment gândit ca o celebrare a muncii noastre.

[..] Diaconia nu este doar o organizație a societății civile din Republica Moldova, Diaconia este expresia socială a Bisericii Ortodoxe române în acest spațiu și reprezintă forma prin care Biserica se manifestă și își manifestă iubirea de Aproapele.

[..] Acum 22 de ani, Diaconia a pornit ca o mică familie, eram doar un grup de prieteni, dar astăzi suntem o organizație mare, care are toate elementele unei organizații serioase.”

Angajații Diaconiei, care sunt de fapt promotori ai binelui, au împărtășit activitatea fructuoasă pe care au avut-o pe parcursul anului 2022, an care ne-a marcat pe fiecare dintre noi. An în care la doar câțiva kilometri de granița țării noastre au fost și continuă și astăzi vărsările de sânge.

Spre final, Cristian Neguț, consultant în planificare strategică și un prieten de nădejde al Diaconiei a antrenat echipa printr-un exercițiu ghidat de strategii de planificare.

Evenimentul a constituit o ocazie de a face o totalizare a faptelor bune, dar și de a evidenția importanța bunătății și unității, care ne definește ca neam și ca oameni de bună credință.