27May

Diaconia a premiat voluntarii care s-au implicat în cea de-a 15-a ediție a campaniei de Paști „Masa Bucuriei”

În această sâmbătă, pe data de 25 mai, Diaconia a organizat Evenimentul special de celebrare a implicării voluntarilor în campania „Masa Bucuriei”. 

Cca 100 tineri s-au reunit pentru a socializa, a se cunoaște și a împărtăși experiența colectei naționale de alimente, organizată pe 27 aprilie. La finalul evenimentului, toți voluntarii au primit diplomele pentru implicare.

Acești tineri ne inspiră prin curajul și îndrăzneala de care dau dovadă. Ei sunt sinceri și autentici. Sunt cei cu ajutorul cărora reușim să realizăm lucruri mărețe, demne de laudă. Sunt voluntarii Diaconiei.

Pe 27 aprilie, voluntarii de la Diaconia au făcut un lucru extraordinar. Pentru prima dată, Colecta națională de produse alimentare a atins un record absolut de 57 de tone de produse alimentare. Vă mulțumim fiecăruia pentru aportul vostru și pentru tot ceea ce ați reușit să realizați în acea zi.

O parte din produsele colectate au ajuns în sate și la oamenii pentru care este organizată această campanie, restul sunt depozitate și vor deveni prânzuri calde, pe parcursul întregului an, la Cantinele Sociale ale Diaconiei”, Belei Igor, Director Executiv, Misiunea Socială „Diaconia”

”De la an la an culegem roadele muncii noastre. Astăzi suntem mândri că echipa noastră de voluntari crește și reușim să oferim oportunități de dezvoltare pentru mai mulți tineri. Împreună doborâm recorduri, iar cele 57 de tone colectate este meritul lor, este meritul sutelor de voluntari care si-au unit forțele într-un act de solidaritate comună.

Schimbarea într-o societate începe de la noi, iar acești tineri ne confirm faptul că ne așteaptă un viitor frumos în care solidaritatea și empatia sunt valorile care ne ghidează”, Daniela Groza, Coordonatoare Departament Voluntari, Misiunea Socială „Diaconia”

„La ceremonia de înmânare a diplomelor am avut parte de timp petrecut alături de colegi și voluntari. Totul a fost plin de emoții și voie bună. Le mulțumesc organizatorilor care au celebrat victoria noastră, a tuturor voluntarilor care au fost prezenți la Masa Bucuriei. Campania aceasta a avut un impact asupra noastră și a celor din jur în împărtășirea bucuriei în prag de Paști”, Gabriela Ștefîrță, elevă.

„Vreau să fac o mulțumire, așa foarte spontan. Sunt recunoscătoare în primul rând lui Dumnezeu pentru că ne-a dat puterea și sănătatea să facem un bine. Mulți când aud că facem voluntariat, consideră că e timp neplătit. De fapt nu este timp neplătit, este foarte important. Dumnezeu ne-a dat sănătate, iar noi o folosim pentru a ajuta pe cei care au într-adevăr nevoie. Totul la timp se va întoarce, înzecit sau chiar înmiit. Vă mulțumesc,” Piama Mezu, elevă.

Totodată, pentru a remarca dedicarea și efortul liderilor de echipe, aceștia au primit daruri din partea partenerilor Campaniei de Paști „Masa Bucuriei”.

Amintim că „Masa Bucurie” este cea mai longevivă campanie de solidaritate socială. În acest an, grație implicării voluntarilor și donatorilor au fost colectate 57 de tone de alimente în sprijinul oamenilor nevoiași. 

Acestea sunt distribuite pe parcursul întregului an sub formă de pachete alimentare și prânzuri calde în cantinele sociale.

Campania a fost sprijinită de European Union in the Republic of Moldova prin intermediul proiectului „Parteneriate pentru servicii de cantină socială incluzive și durabile”, co-finanțat și implementat de Keystone Moldova, AO CONCORDIA Proiecte Sociale Moldova și Misiunea Socială „Diaconia”.