23Jul

Educație și joc pentru copiii din sate

Ludobus este o bibliotecă de jocuri și animație pe 4 roți care ajunge la copiii din sate și orașe, oferindu-le momente unice de bucurie, joc și învățare, alături de voluntari și personaje din povești.

Diaconia a lansat pe 5 iunie primul Ludobus menit să aducă jocurile și animația în satele din Moldova.

Grație implicării unei echipe de voluntari, copiii, în special cei din localităţile rurale, au posibilitatea:

  • să participe la jocuri în aer liber;
  • ateliere de creație;
  • jocuri care le permit să-şi dezvolte şi să-şi pună în valoare talentele şi pasiunile.

Inovaţia pentru comunităţile din Moldova

Ludobusul este un proiect creat ca urmare a unei necesități identificate în localitățile rurale în mod special, unde copiii au un acces limitat la jocuri și activități extrașcolare.

Această situație s-a agravat în contextul pandemiei (atât activităţile şcolare cât şi cele extraşcolare s-au desfăşurat online, în condiţiile în care mare majoritate a copiilor nu aveau nici device-uri şi nici acces la internet), migrației și stării economice precare a populației din zonele rurale.

De asemenea, pentru voluntarii Diaconiei, Ludobusul reprezintă o nouă zonă în care să facă voluntariat pe parcursul anului, punând creativitatea lor în slujba comunităților, obținând totodată noi abilități și oportunități de creștere.

Cum îmbinăm educația cu jocul

Împreună cu echipa Diaconiei, ei elaborează și realizează activități ludice, cu scop educativ. Prin intermediul jocului transmite cunoștințe, dar și înțelegeri mai ample asupra diferitor subiecte, care vor veni în sprijinul parcursului educativ, alături de cel pe care-l are școala și familia în viața copiilor în tematici precum: educaţia ecologică, educaţia energetică, etc.

De exemplu, primele 10 ateliere oferite de Ludobusul Diaconia vor avea ca tematică securitatea electrică, grație parteneriat cu echipa Premier Energy Distribution.

Ajută-ne să ajungem la cât mai mulți copii, DONEAZĂ pentru o copilărie plină de culoare.