eveniment caritabil 01Nov

Târgul de Toamnă din Vălcineț: Pentru un Viitor Mai Verde

În spiritul eco-responsabilității și al conștientizării mediului înconjurător, grupul de Inițiativă Ecologică din localitatea Vălcinet, împreună cu alți elevii din gimnaziu, au organizat un târg de toamnă altfel!

Prin conceptul ingenios de „freeshop”, tinerii au pus la dispoziția vizitatorilor obiectele pe care nu le mai utilizau, pentru ca acestea, în loc să fie aruncate, să primească o nouă viață. Astfel, a fost promovată ideea de reciclare și refolosire, contribuind la reducerea deșeurilor.

De-asemenea elevii și-au expus lucrările artizanale realizate cu pricepere și imaginație din materiale naturale, demonstrând astfel angajamentul lor față de un stil de viață sustenabil.

Târgul a fost un adevărat festin pentru simțuri, în care gustul și mirosurile au vorbit despre legătura strânsă dintre om și natură. Participanții au gătit copturi delicioase și au adus fructe și legume proaspete din propriile grădini, accentuând importanța consumului local și a alimentelor naturale.

Atmosfera caldă și prietenoasă a fost completată de muzică și voie bună. Oamenii au dansat și s-au simțit bine împreună împărtășind aceleași idei și valori.

Evenimentele precum acesta inspiră și educă, iar obiectele expuse, create cu grijă, valorifică ingeniozitatea elevilor și importanța păstrării resurselor naturale. Un astfel de târg ne amintește că schimbarea începe cu noi și că putem construi împreună un viitor mai verde și mai durabil.

Activitatea face parte din proiectul Eco-Inițiative în parohiile din România și Republica Moldova, desfășurat de Diaconia în parteneriat cu Federația Filantropia, Caritas Ambrosiana și Agenția de știri Basilica.