Programul „În Brațele Mamei”

Domeniul: cupluri mamă-copil/ familii în criză temporară

Start: 2011

Scopul: Asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie.

Componentele Programului ”În brațele mamei”:

Centrul de consultanță

Centrul de Consultanță realizează susținerea în comunitate a cuplurilor mamă-copil și a familiilor aflate în situație de criza temporară. Serviciile oferite : asistență psihologică, socială, juridică, spirituală și materială.

Centrul Maternal

În Centrul Maternal sunt plasate cuplurile mamă-copil, gravidele aflate în situație de emergență. Aici, echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionare resurselor în vederea creării unui mecanism de viață autonom. Centrul are capacitatea de a asista concomitent 10 cupluri mamă-copil.

Centrul de găzduire secundară ”Casa Maria”

Centrul de găzduire secundară ”Casa Maria” asistă cuplurile mamă-copil care vin din Centrul Maternal (mame minore și/sau orfane, care mai au nevoie de acompaniere si susținere și mame cu un nivel înalt de motivare de a-și îmbunătăți viața). Beneficiarilor li se oferă o garsonieră pe un timp determinat, sunt acompaniați la distanță conform unui plan de intervenție.

galerie

Ajută cu Diaconia

Serviciu disponibil 24/365

Îți mulțumim că ai manifești interes față de programele noastre

Donează offline

Împreună putem identifica modalitatea concretă în care să ajuți cu Diaconia.
Contactează-ne:
061 058 777