Programul „În Brațele Mamei”

Domeniul: cupluri mamă-copil/ familii în criză temporară

Start: 2011

Scopul: Asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie.

Serviciul vine să prevină separarea cuplului mamă-copil prin consolidarea mecanismelor de viață autonomă și facilitarea procesului de reinserție socială a mamelor singure. 

Componentele Programului ”În brațele mamei”:

Centrul de dezvoltare timpurie „Gâgâlici”

Locul în care copiii învață să exploreze lumea într-un mediu potrivit vârstelor lor, în care își pot satisface interesele de mișcare și joacă.

Creșa facilitează dezvoltarea liberă a copiilor, având grijă de sănătatea lor fizică și oferindu-le afecțiune, dar respectându-le individualitatea și autonomia. 

Activitatea centrului presupune integrarea copiilor în activități de socializare, educaționale și cursuri de formare pentru părinți în creșterea capacității parentale.

Serviciul este destinat mamelor singure, familiilor cu diferite situații de vulnerabilitate, dar și publicului larg. 

Centrul Maternal

În Centrul Maternal sunt plasate cuplurile mamă-copil, gravidele aflate în situație de emergență.

Aici, echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionare resurselor în vederea creării unui mecanism de viață autonom.

Centrul are capacitatea de a asista concomitent 10 cupluri mamă-copil.

Centrul Multifuncțional pentru Copil și Familie „Sfânta Ana”

Vine ca răspuns la nevoile nucleelor familiale care se confruntă cu diverse situații de criză.  Aici oferim servicii de asistență socială pentru persoanele refugiate și pentru cele din comunitatea locală.

Acesta ajută în special familiile să-și dezvolte reziliența la situațiile de criză, să-și reevalueze nevoile individuale și să facă propriile alegeri pentru a-și recâștiga propria autonomie în viața de zi cu zi. 

Astfel, sub acoperișul Centrului se furnizează servicii de consiliere juridică, psihologică, informare și orientare. Se oferă spații prietenoase și activități educative pentru copii, dar și o platformă sigură pentru interacțiunea deschisă și regulată între grupurile sociale, în special femei.

galerie

Ajută cu Diaconia

Serviciu disponibil 24/365

Îți mulțumim că ai manifești interes față de programele noastre

Donează offline

Împreună putem identifica modalitatea concretă în care să ajuți cu Diaconia.
Contactează-ne:
061 058 777