Politica privind protecția copilului și a adultului vulnerabil în ediție nouă

Potrivit planului de acțiuni pentru anul 2020, Politica privind protecția copilului a suferit modificări, fiind revizuită și aprobată în redacție nouă, la data de 14.08.2020, de către Consiliul de Administrație, căpătând într-un final o nouă denumire: Politica privind protecția copilului și a adultului vulnerabil. În acest sens, documentul a fost îmbunătățit, fiind completat cu aspecte referitor la protecția adulților vulnerabili, deoarece și acest grup țintă se află printre beneficiarii „Diaconiei” care merită o atenție sporită.

  Dumitru Dîrul, coordonatorul Politica privind protecția copilului și a adultului vulnerabil” : Ca organizație nucleu a Mitropoliei Basarabiei”, Diaconia promovează misiunea, viziunea și valorile sale într-o lume în care drepturile și demnitatea fiecăruia sunt respectate. Totodată, echipa recunoaște și își asumă responsabilitățile față de copii și adulții vulnerabili, drepturile lor și, în special, dreptul de a fi protejați de orice formă de abuz.”

  Politica privind protecția copilului și a adultului vulnerabil nu este altceva decât un ansamblu de reguli și proceduri, grupate într-un singur document, obligatoriu pentru tot personalul/voluntarii „Diaconiei”  și pentru persoanele care intră în contact cu beneficiarii acesteia, menite să responsabilizeze organizația,  cu scopul de a proteja copiii și adulții vulnerabili de orice formă de abuz, de a respecta drepturile acestora și de a preveni violența asupra lor.

  Diaconia” a elaborat în perioada anilor 2016-2017 Politica privind protecția copilului care a fost aprobată de Consiliul de Administrație a „Diaconiei” la data de 06.02.2017. Fiind un proces de elaborare participativ, cu implicarea tuturor angajaților,  acesta a durat aproximativ un an, cu asistența Asociaţiei Obşteşti Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova.

Vezi aici politica integral: https://bit.ly/2Ke4KD5