Prima   »  Domenii de intervenție   »  Protejăm copiii   »  Programul "În brațele mamei"   »  Despre proiect
Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
   

Anul lansării: 2010;

Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service.

Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie.

Proiectul presupune cazarea în Centrul Maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor mamă-copil este realizată prin intermediul Centrului de consultanță.

Beneficiari: mame cu copii nou-născuți, constrânse să recurgă la abandon, mame solitare, mame minore, mame victime ale traficului de ființe umane, mame proveni­te din familii cu venituri mici și/sau mar­ginalizate; gravide în ultimul trimestru de sarcină (38 de săptămâni), aflate în situație de risc.

Impact 2015: Centrul Maternal are capacitatea de a asista concomitent 10 cupluri mamă-copil pentru o peri­oadă de până la 12 luni. În anul 2015, 25 de cupluri mamă-copil au beneficiat de asistență complexă, iar 2 mame, alături de copiii lor, continuă parcursul de integrare socială în locuința de tranziție Casa Maria. Centrul Maternal oferă și asistență rezidențială.

Impact 2016: 21 de cupluri mamă‑copil au beneficiat de asistență complexă, iar 5 dintre ele au continuat parcursul de integrare socială în Centrul de găzduire secundară „Casa Maria”, inaugurat de Diaconia în anul 2015.

Impact 2017: 11 cupluri mamă-copil au primit asistenţă  rezidenţială, iar altele 13 au fost integrate cu succes în societate. 

 Ce reprezintă Centrul de consultanță?

Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Parohia ,,Pogorârea Sfântului Duh” (Londra), un grup de donator privați din Austria, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei.

 Descriere: Centrul de Consultanță realizează asista­rea în comunitate a cuplurilor mamă – copil și famili­ilor aflate în situație de criză temporară. Familiilor li se oferă asistența psihologică, socială, juridică, spirituală și susținere materială lunară (pachete alimentare, produse pentru igienă, medicamente).

Impact 2015: De serviciile Centrului au beneficiat cu 182 de familii, cu 182 mai mult decât în 2014. Acestea au primit asistență psihosocială, juri­dică și suport material, fiind susținute și în procesul de reintegrare socială și familiară. 

Impact 2016110 familii au beneficiat de serviciile Centrului de consultanță. Acestea au primit asistență psiho‑socială, juridică și suport material.

Impact 2017: 62 de familii din întreaga ţară, aflate în criză temporară, au beneficiat de pachete lunare în funcţie de nevoi (rechizite, produse de igienă, produse alimentare, etc).

 

 

Vă invităm să accesați Galeria foto

 

 

 

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1364638 |  ieri: 726 |  azi: 5 |  Online: 5