27Sep

O poveste despre speranță, credință și recunoștință

Elena, în vârstă de 40 de ani, originară din Odesa, este mama a trei copii cu vârstele de trei, patru și opt ani. Când a început războiul familia lor era speriată și confuză. Au luat decizia de a fugi din țara natală și de a se refugia în Republica Moldova.

Inițial se gândea să plece în Spania, unde soțul lucra ca marinar de mulți ani, dar frica de a se muta într-un oraș strain și de a vorbi o limbă străină, au făcut-o pe Elena să rămână în Moldova, fiindcă aici înțelege cât de cât limba română, iar mulți dintre moldoveni vorbesc și limba rusă.

Femeia nu și-a pierdut speranța, știa că sunt oameni buni peste tot și cu siguranță Dumnezeu îi va arăta calea.

A aflat despre Centrul Sfânta Ana de la o prietenă, ai cărei copii au beneficiat de sprijinul oferit aici. De îndată ce a trecut pragul centrului a avut încredere că fiica ei, Tatiana, se va simți bine și va fi în siguranță. Centrul i-a oferit liniștea de care avea nevoie, fiind sigură că copila participă la lecțiile online, fiind supravegheată și îndrumată de pedagogii sociali. Acest lucru i-a permis Elenei să meargă la serviciu și să aibă încredere că fiica sa își va face temele pentru școală fără a fi nevoie să o verifice constant.

De mare ajutor pentru Elena a fost psihologul, care a ajutat-o să depășească starea de stres și anxietate , ajutând-o să-și recâștige echilibrul emoțional. Elena și-a găsit și un loc de muncă, aceasta lucrează la Organizația Internațională pentru Migrațiune (OIM) ca ambasadoare a campaniei de vaccinare.

Centrul Sfânta Ana este o binecuvântare pentru familia Elenei. Fiica ei, Tatiana, se simte minunat aici, comunică cu alți copii și s-a integrat rapid în comunitate.

,,Acest centru este o descoperire minunată, este un miracol. Fata mea se simte foarte bine și mare ne-a fost mirarea și bucuria să o întâlnim aici pe colega de clasă a Tatianei de la școala din Odesa. Ambele frecventează centrul Sfânta Ana și acest lucru este foarte important pentru copii, fiindcă ei au lăsat totul în urmă – prieteni, colegi, chiar și copilăria.

Elena și familia sa sunt profund recunoscătoare pentru Centrul Sfânta Ana, care le oferă sprijin și grijă, acum, când au cel mai mult nevoie de ajutor.

,,Mulțumesc mult acestui centru, pentru grija pe care o are față de copiii noștri. Acest ajutor este de neprețuit. Noi nu avem cu cine lăsa copiii, iar aici sunt acoperite toate nevoile unui copil: grijă, educație, comunicare, distracție. Aici am cunoscut specialiști minunați, copilul meu e pe mâini bune, alături de pedagogi și psihologi“, ne spune Elena.