Misiunea Socială “Diaconia,, anunţă suspendarea temporară a colectei de bunuri în programul Banca de Haine

Începând de astăzi, 15 iulie, proiectul „Banca de Haine” al Misiunii Sociale „Diaconia” își sistează temporar activitatea pe motiv de reamplasare a punctelor de colectare.

Astfel, Diaconia încurajează toți donatorii să urmărească site-ul sau pagina organizației de facebook, pentru a fi la curent cu adresele de reamplasare.  

Amintim că în luna iulie, proiectul „Banca de Haine” al „Diaconiei” împlinește 4 ani de la fondare. Primul proiect de colectare publică de bunuri care are scopul de a crea un mecanism autohton de solidaritate socială prin redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. Până în prezent, prin intermediul celor 5 boxe amplasate în Chișinău, au fost colectate şi distribuite 218 tone de bunuri, au fost aprovizionate constant 45 de localităţi (parohii), dintre care 23 au amenajate garderobe sociale.

Pentru stabilirea noilor parteneriate și reamplasarea boxelor de colectare în alte locații accesibile și vizibile  din capitala vă invităm să ne contactați: 061 058 777


Impactul proiectului Banca de haine în cifre: 

–        5 boxe dotate cu un mecanism special de colectare a donațiilor au fost amplasate în Chișinău

–        4500 kg de haine se colectează în medie lunar

–        45 de parohii în care au fost distribuite haine, dintre care 23 de au garderobe sociale

–        33 ONG – uri au luat haine pentru beneficiari

–        218 000 kg de bunuri donate