10Jul

Ludobus – ludoteca care aduce bucurie copiilor

Ludobusul a pornit prin satele Moldovei pentru a le face copiilor vacanța mai interesantă. Ludeteca interactivă pe patru roți a făcut astăzi primul popas în satul Peresecina din raionul Orhei.

Aici, 48 de copii, curioși și îndrăzneți, au avut ocazia să se bucure de multă joacă și să-și dezvolte abilitățile într-un mod distractiv, învățând în același timp lecții valoroase despre securitatea electrică. 💡

„Activitatea de astăzi îmi pare super amunzată și plină de distracție. De acum înainte voi fi atentă să nu pun mâna pe cablurile care sunt rupte, pentru că putem să ne electrocutăm și să ne rănim,” cu entuziasm ne spune Lia, 8 ani.

Voluntarii de la Young Diaconia Chișinău au fost cei care au avut grijă ca toate activitățile să fie memorabile și pline de voie bună.


„Viața de voluntar prinde culoare în momentele în care ne strângem cu toții și ne petrecem timpul împreună. Ludobusul nu este doar un proiect, este partea coagulantă a echipei noastre. Ne transformă într-o familie. Să facem activități cu picii este greu uneori, dar datorită acestui fapt devenim mai uniți. Împărtășim situații amuzante, dificile, ne supărăm, ne împăcăm, ne simțim bine împreună. Plecările cu Ludobusul presupun o mulțime de momente frumoase. Acest fapt ne responsabilizează și ne face mai energici. Din activități, învățăm cum să reacționăm în variate situații, cum să ne motivăm și să ne susținem reciproc.

Copiii sunt sinceri și puri, deaceea avem grija să le fim un exemplu demn de urmat, pentru că suntem conștienți că în perioada respective ei asimilează cât mai multe informații și își atribuie comportamente. Să fii voluntar e dificil, dar incredibil de frumos,” ne spune Alexandra Botnaru, voluntară Young Diaconia.

Suntem recunoscători echipei Premier Energy Distribution pentru angajamentul constant și pentru eforturile depuse în sprijinul acestui proiect de responsabilitate socială deosebit de important.

În această vară, Ludobusul va ajunge în 10 localități din țară și va oferi copiilor din mediul rural posibilitatea de a acumula cunoștințe noi prin intermediul jocurilor distractive.

Să fii informat înseamnă să fii protejat!