09Jun

Ludobus aduce bucuria jocului copiilor din Moldova. Un nou proiect marca Diaconia

Sâmbătă, 5 iunie, în satul Bălăbănești, Criuleni, Diaconia am lansat un nou proiect pentru copiii din localitățile rurale: Ludobus.

Este vorba despre un serviciu inovativ de educație nonformală, menit să ofere copiilor din localitățile rurale, în mod special, accesul la joc și educație.

Ludobusul este un microbus dotat cu o bibliotecă de jocuri pentru toate vârstele. Grație implicării unei echipe de voluntari, copiii vor avea posibilitatea să participe la jocuri în aer liber și ateliere de creație

Grație unui parteneriat de responsabilitate socială corporativă, cu echipa Premier Energy Distribution, în această vară, Ludobusul va organiza și jocuri axate pe securitatea electrică.

Ludobusul este un proiect creat ca urmare a unei necesități indentificate în localitățile rurale în mod special, unde copiii au un acces limitat la jocuri și activități extrașcolare.

Această situație s-a agravat în contextul pandemiei, migrației și stării economice precare a populației din zonele rurale.

De asemenea, pentru voluntarii Diaconiei, Ludobusul reprezintă o nouă zonă în care să facă voluntariat pe parcursul anului, punând creativitatea lor în slujba comunităților, obținând totodată noi abilități și oportunități de creștere.

Proiectul este sprijinit de Caritas Viena și Caritas Ambrosiana.