Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » O nouă întâlnire „Atelierul Mariei”. Comunitatea mamelor care ascultă, răspund, intervin şi educă prin iubire
O nouă întâlnire „Atelierul Mariei”. Comunitatea mamelor care ascultă, răspund, intervin şi educă prin iubire
18.05.2018   1129 Accesări  
   

Misiunea Socială Diaconia a organizat, recent, o nouă întâlnire „Atelierul Mariei” - o întâlnire specială pentru un grup de donatoare fidele ale Programului „În braţele mamei”. Acolo unde, în prezent, sunt găzduite și asitate nouă cupluri mamă-copil în situație de criză.
Scopul întâlnirii a fost planificarea unor activităţi dedicate Zilei copilului, care, ulterior, vor sprijini Centrul Maternal. Participantele au discutat despre pasiunile şi talentele lor, dar şi cum pot să le aplice pentru a realiza o acţiune concretă.

„Fiecare dintre participante este un model pentru mamele din centru, prin bunătatea, dăruirea și felul lor de a fi. În „Atelierul Mariei”, noi, mamele, trăim emoțiile maternității, ne bucurăm de timpul petrecut împreună, dar și găsim soluții concrete pentru cazurile din Centrul Maternal”, a spus coordonatorul de program, Mihaela Belei.

„Este un eveniment poveste. La început, pare că vii, asculți, participi și încerci să ajuți pe cineva care are nevoie. De fapt, „Atelierul Mariei”, fiind un grup de mămici deosebite, doamne cu suflet mare, cu istorii și experiențe proprii, te ajută pe tine să crești din toate punctele de vedere - spiritual, moral, social și cultural. Istoriile mămicilor pe care le auzim ne schimbă gândirea, ne marchează sufletele și ne fac să cugetăm cum am putea noi să intervenim și să le ajutăm”, a menționat participanta Elena Geru.

Invitatele au participat şi la un atelier de ornamentare a ramelor foto, moment moderat de Cristina Olaru. Până la data de 28 iunie, când va avea lor următorul atelier, participantele vor amplasa fotografii din cadrul acţiunilor realizate în aceste rame.

„Din 2017, avem o tradiţie frumoasă să ne revedem în „Atelierul Mariei” cu acest grup minunat de femei care susţin Programul „În braţele mamei”. Cu fiecare întâlnire dezvoltăm comunitatea mamelor sensibile la subiectul maternităţii, împărtăşim reuşitele asistenţei oferite de echipa din Centrul Maternal, cu sprijinul donatorilor, dar şi nevoile zilnice. Apreciem bunăvoinţa cu care ne răspund participantele şi modul în care reuşesc să mobilizeze copii şi adulţi pentru a fi alături de mamele şi copiii din Centru”, a declarat responsabilul de PR şi atragere de fonduri, Anna Ceban.

„Atelierul Mariei” este comunitatea mamelor care, iubind, ascultă, răspund, intervin și educă. Evenimentul este la cea de-a șasea ediție.


Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29;
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 1169803 |  ieri: 481 |  azi: 344 |  Online: 5