03Jun

Interviu cu Corneliu Rusnac – membru al Consiliului de Administrație al Diaconiei (2015-2019)

În interviul de mai jos, Corneliu Rusnac – membru al Consiliului de Administrație al Diaconiei (2015-2019), ne vorbește despre interacțiunea lui cu programele Diaconiei și ce îl motivează să susțină constant activitatea organizației.

  • Care a fost prima interacțiune cu programele Diaconiei?

Am început colaborarea cu Diaconia foarte demult, când și ei erau foarte tineri și eu la fel. Îmi amintesc de vremurile când închiriau două cămeruțe pe strada Columna la Demisol – asta era Diaconia de atunci, o mână de oameni, cu puține posibilități, dar cu mult entuziasm.

Și uite că în acești 20 de ani au reușit să creeze o adevărată mișcare.

  • Ce v-a determinat să acceptați invitația de a fi membru al Consiliului de Administrație al Diaconiei?

Noi trăim într-o epocă în care foarte mulți uită de probleme aproapelui. Noi avem foarte multe realizări în alte domenii, dar în același timp e suficient să aruncăm o privire în jurul nostru, mai ales la țară și nu numai, chiar și în orașele noastre, să vedem câtă lume sărmană există pentru care problema pâinii de fiecare zi se pune în modul cel mai direct. Oameni efectiv care nu au ce mânca, nu au o haină cu ce se îmbrăca.

  • Valorile personale și valorile Diaconiei au anumite tangențe? Care sunt acestea?

Sunt aceleași valori evanghelice până la urmă, așa-i? Valabile de 2000 de ani încoace, pe care le împărtășesc și eu. Asta m-a făcut să mă apropii și să accept oferta Diaconiei.

  • Cum poate fi „tradusă” azi și promovată cultura solidarității într-un limbaj modern?

Nu poți construi ceva solid, ceva temeic fără această deschidere, dragoste față de aproapele. Și în ziua de azi, în special tinerii care, din totdeauna defapt au fost cei care sunt în căutări și trebuie să le deschidem „portița” prin care să pătrundă și să înțeleagă acest mesaj mai bine.

Diaconia, cred eu și o spun fără să exagerez este unul dintre ce-i mai importanți actori pe piața asistenței sociale, nu doar pe Republica Moldova, ci în întreg spațiul românesc.

Sper ca peste încă 20 de ani să ne revedem și să ne reauzim deja cu cel puțin un palmares dublu înregistrat de Diaconia față de cel de până acum.

La mai mult și la mai mare Diaconia!