05Apr

Fiecare dintre noi are puterea să fie schimbarea

Gabriela Ștefîrță are 18 ani și este elevă în clasa a XII-a C la Liceul Teoretic „Ion Creangă”. E pasionată de lectură, iar de 5 ani este voluntară la Masa Bucuriei.

Deși experiența ei de voluntar a început la Masa Bucuriei, ulterior Gabriela a devenit voluntară și la cantina socială, participând zilnic la distribuția prânzurilor calde. Voluntariatul a devenit parte din programul ei de activități săptămânale.

Pentru mine voluntariatul este metoda prin care devin mai bună și mai împăcată cu mine însămi. Am ales să fac voluntariat nu pentru că am fost impusă, ci pentru că am simțit că astfel pot face lumea un loc mai bun, mai frumos și mai minunat”, ne împărtășește Gabriela. „Defapt cred că aceste gesturi ar fi imposibile fără dorință din interior”, completează zâmbind tânăra.

Întrebată despre cea mai emoționată experiență din acest rol, voluntara ne-a relatat o situație din ediția precedentă a campaniei de Paști:

În ziua colectei am fost lider de echipă la unul dintre magazinele din Chișinău. După cum știți, liderul are o echipă de 6-9 voluntari ce fac ture și au misiunea de a sensibiliza oamenii despre campanie. Vorbești mult, interacționezi cu oamenii și…stai în picioare practic toată tura. Eh, de dimineață, deși aveam în lista de echipă mai mulți voluntari, m-am pomenit cu unul singur. Unul, vă imaginați? Desigur la început credeam că va fi imposibil. Dar motivați de scopul nostru, am fost toată ziua doar în 2 și am reușit să colectăm câteva sute de kilograme de alimente de la donatori. Sentimentul de împlinire cred că ne-a făcut să uităm și cât de solicitant a fost asta.

Datorită faptului că e implicată și la distribuția de prânzuri, Gabriela vede zilnic cum alimentele pe care le-a colectat cu voluntarii se transformă în mese calde și hrănesc oamenii nevoiași. E sigură, că și în acest an, pe 27 aprilie, va fi unul dintre Super Eroii din campanie:

Orice voluntar e ca o rază de soare ce deschide și luminează căi noi. Cred că fiecare dintre noi are puterea să fie schimbarea, să facă schimbarea. În bine desigur. De ce aș îndemna și alți tineri să mi se alăture? E o experiență wow. Merită trăită nu doar odată. Gândiți-vă că prin timpul dedicat umpleți direct farfuria unui om flămând cu mâncare. Doar prin timpul dedicat și puțin efort. Asta suficient să te simți important, cu folos, să inspiri pe alții. Cred că e chiar actual și în trend.”

Dacă vrei să trăiești această experiență în 2024, aplică aici: https://masabucuriei.md/#contact-section  

În acest an, campania a fost sprijinită de Uniunea Europeană, prin intermediul Proiectului Parteneriate pentru servicii de cantină socială, cofinanțat și implementat de Keystone Moldova, AO CONCORDIA Proiecte Sociale Moldova și Misiunea Socială Diaconia.