04Aug

Entuziasm și perseverență la Tabăra „DemocraCity”

În perioada 1-4 august, 42 de tineri, din 10 localități au participat la Tabăra „DemocraCity” organizată la pensiunea Vila Dorului.

Entuziasmați și perseverenți, participanții au reușit să îmbine armonios timpul liber cu consolidarea cunoștințelor.  Au legat prietenii, au învățat lucruri noi și s-au implicat activ în diferite activități de dezvoltare personală.

În aceste zile care au parcurs deosebit de frumos, am reușit să învăț foarte multe lucruri. Mi-a plăcut mult liniștea de la pensiune, ne-a ajutat să ne concentrăm mai bine în activități. Educatorii au fost minuanți. Sunt pasionată de artă și aici am aflat multe lucruri utile despre fotografie. Acum știu cum să fac poze mai bune. Am participat la un atelier, datorită căruia acum mă simt mai încrezută în forțele proprii. În timpul liber mergeam la piscină și ne distram.  Aici am trăit experiențe de neuitat”, ne spune Andreea, participantă la tabără.

Programul taberei a fost unul complex, grație căruia tinerii au acumulat experiențe și deprinderi valoroase despre:

  • Drepturile Copilului;
  • Dezvoltare personală;
  • Educație financiară;
  • Fotografia mobilă.

O tabără foarte bună. Aș reveni cu drag aici. Jocurile interactive ne-au ținut conectați și ne-au ajutat să ne cunoaștem reciproc. Am ascultat cu mult interes cursul de educație financiară. Cred că voi începe a economisi și voi încerca să-mi gestionez corect bugetul”, ne spune Margareta, participantă la tabără.

Timp de 4 zile, tabără a devenit locul minunat în care participanții și-au dezvoltat abilitățile pentru viață, au  lucrat în echipă și au obținut rezultate remarcabile. Totodată tinerii s-au distrat la maxim, savurând fiecare clipă petrecută alături de colegi și educatori.

     „Am avut un program intens și interesant. Am învățat să interacționăm și să comunicăm eficient cu colegii, să evităm situațiile de bulling. Chiar dacă au fost puține zile, am avut timp suficient ca să ne cunoaștem și să ne împrietenim. Pentru mine a fost interesant cursul de fotografie . Pe viitor aș vrea să-mi cumpăr o camera ca să pot face fotografii profesionale. Mă bucur că am avut ocazia să particip la această tabără”, ne spune Sandu, participant la tabără.

Tabăra „DemocraCity” face parte din proiectul HOPE  desfășurat de Misiunea Socială „Diaconia” în parteneriat cu Caritas Austria (solicitant principal), CCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie și Fundația Regina Pacis, și este finanțat de Uniunea Europeană, Agenția Austriacă de Dezvoltare și Caritas Austria.