Doză de inspirație: cum e să fii voluntar la Diaconia și de ce tinerii aleg să dedice timp pentru proiectele sociale

 

Pentru mulți, virusul Covid-19 a însemnat izolare socială, iar pentru voluntarii și echipa Diaconiei a însemnat ajutor și asistență prin distribuția de pachete alimentare și prânzuri calde la domiciliu.

Intervenția în pandemie nu ar fi fost posibilă fără echipa de voluntari de la Young Diaconia. De după măști, le-am văzut de fiecare dată ochii plini de energie și optimism, din prima zi de epidemie în Moldova până astăzi. Au făcut cumpărături pentru beneficiari, au sortat produsele la depozit și au livrat mese calde și pachete alimentare la zeci de adrese.


Vă invităm să-i cunoașteți pe unii dintre ei:

”Eu sunt Vlad. Am 19 ani, de 2 ani sunt voluntar la Diaconia. Mă implic în proiectele Diaconiei pentru că îmi place să interacționez cu persoane de toate vîrstele. Colectivul este prietenos și coordonatorul de nota 10.”

”Mă numesc Dina, am 14 ani și sunt voluntar la Diaconia. Aici am găsit o echipă minunată și voluntarii sunt respectați și încurajați. Timp de 1 an am primit cele mai frumoase amintiri și emoții ajutând oamenii care au cu adevărat nevoie. Diaconia este o familie care se bazează pe prietenie, ajutor și multă iubire, asta mă motivează să rămân aici și să fac voluntariat.”

Iar pentru Emilia, tânăra de 21 de ani, voluntariatul ocupă un loc aparte în suflet.

”Am ales să fac voluntariat la Diaconia pentru că răsplata adevărată o primesc în zâmbete și recunoștința nevoiașilor. Cred într-o Moldovă cu oameni buni și vreau să fac parte din același grup de oameni care contribuie la promovarea acestui demers.”

”Mă numesc Ana-Maria, am 19 ani și sunt voluntară deja de 2 ani. Îmi place să activez la Diaconia ca voluntar, pentru că așa cum o numim noi, Diaconia este o adevărată „Școală de viață”. Aici, noi, tinerii, ne formăm personalitățile, învățăm și punem în aplicare cele mai esențiale valori precum: bunătatea, sinceritatea, altruismul, prietenia, bucuria de a dărui celor mai nefericiți decît noi și cel mai important fericirea de a trăi momente unice și memorabile alături de toți voluntarii, coordonatorii, beneficiarii și copiii minunați care participă împreună cu noi la taberele de vară! Deci, pot spune că Diaconia este un univers al bunătății!”

Online și offline, voluntarii păstrează doza de receptivitate și ne inspiră. Pentru că îi avem alături, putem planifica și realiza proiectele noastre.

Revenind la pandemie.

Virusul în Moldova este în ascensiune. Până astăzi conform datelor oficiale oferite de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale au fost înregistrate 16.357 cazuri de infectare cu noul virus. 9.229 de persoane din numărul persoanelor infectate s-au vindecat, iar 536 au decedat.

În această săptămână, am lansat o nouă posibilitate de susținere a intervenției noastre pentru bătrâni-torbițele eco, un produs de solidaritate, valoarea căruia este echivalentă cu 3 prânzuri calde pe care Diaconia le livrează la domiciliu. Punga ecologică are dimensiunea 38×34 cm, este de culoare neagră și este disponibilă cu 3 tipuri de mesaje.

Comandă o pungă ecologică accesând acest buton. Dăruiește mese calde bătrânilor aflați în dificultate.

Vă mulțumim!

Cu drag,

Echipa de Comunicare a Misiunii Sociale Diaconia