Diaconia organizează formarea pentru Taberele Solidarității

 

Evenimentul se va desfășura în perioada 7-9 iunie la Orhei. În cadrul său vor participa 21 de voluntari din Centrele teritoriale ale organizației.

Nadejda Florea, responsabil de proiect, menționează: „prin intermediul acestei formări ne propunem să-i familiarizăm pe voluntari cu specificul activității în cadrul unei tabere. Principalele tematici pe care le vom aborda sunt: regimul de tabără, pregătirea activităților și metodele de lucru în echipă. De asemenea, vom sublinia importanța taberelelor pentru comunitate: activitățile ludice pentru copii și activitățile sociale de ajutorare a bătrânilor. O parte dintre voluntari vor fi selectați pentru a se implica nemijlocit în cadrul Taberelor Solidarității, iar pentru ceilalți, formarea va fi un element important în organizarea activităților cu beneficiarii Centrelor în perioada de vară”.

În acest an, Diaconia va organiza 3 tabere de vară: la Orhei, în colaborare cu organizația „Bambini in Romania” și în satele: Roșu (raionul Cahul) și Coșcalia (raionul Căușeni), în colaborare cu organizația „Caritas Ambrosiana”.

Obiectivele Taberelor Solidarității sunt promovarea voluntariatului și motivarea implicării tinerilor în activitățile de voluntariat, realizarea schimbului de experiență între voluntarii moldoveni și cei italieni, organizarea jocurilor și activităților de animație în zonele rurale ale Republicii Moldova. Proiectul se implementează din anul 2006.