22Sep

De 12 ani oferim căldură și empatie

Pe 21 septembrie, în ziua când creștinii ortodocși sărbătoresc, conform caledarului iulian, 𝐍𝐚𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐌𝐚𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐃𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢, noi am ales să sărbătorim 𝐇𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐥 „𝐈̂𝐧 𝐁𝐫𝐚𝐭̦𝐞𝐥𝐞 𝐌𝐚𝐦𝐞𝐢”.

Părintele Ioan Cosoi: „Pentru Centrul Maternal „În Brațele Mamei”, sărbătoarea Nașterea Maicii Domnului, este sărbătoarea copilului îngrijit, protejat și crescut în siguranță. Precum Sfinții Părinți Ioachim și Ana au fost sub pronia lui Dumnezeu cu misiune de a o naște și crește pe Fecioara Maria și Născătoarea de Dumnezeu, așa mamele și copiii din centrul nostru, sunt călăuzite și asigurate pentru a fi împreună și a înfrunta toate greutățile. Fie ca Maica Domnului să ocrotească toți copii, mamele și lucrătorii centrului maternal.”

Nașterea Maicii Domnului este rodul rugăciunii și speranței, acestea sunt cele mai de preț valori pe care de 12 ani le sădim în inimile mamelor, ca ele să reușescă să-și crească frumos copiii.

Femeile sunt acele ființe care pot fi și gingașe și puternice în același moment. În Centrul Maternal „În Brațele Mamei” avem opt astfel de femei, opt mame hotărâte, care cu fiecare zi devin mai bune de dragul copilașilor lor.

Pentru aceste mame, de Hramul Centrului Maternal, am organizat o întâlnire de suflet despre frumusețea interioară și exterioară a unei femei. La sărbătoare au fost prezente și alte mame care au revenit cu drag „ACASĂ”, locul în care, cândva, le-a oferit căldură și empatie.

Împreună cu partenerii noștri de la Oriflame am reușit să creăm momente unice și pline de bucurie. Mămicile au avut parte de lecții valoroase despre îngrijirea corectă a tenului și despre un mod sănătos de viață. Fetele au participat la sesiuni de make-up și au primit cadouri. Lucruri simple, care le-au colorat frumos ziua și le-au făcut să se simtă speciale.

Fiind mereu cu fetița, am uitat să-mi acord timp și pentru mine. Astăzi, după o lungă perioadă, m-am văzut în oglindă frumoasă și specială. Vă mulțumesc. E foarte important să ai grijă de sine. Simt că acum sunt mult mai încrezută în forțele proprii, sunt atât de fericită. Mulțumesc,” Alina, beneficiara Centrului Maternal „În Brațele Mamei”.

Sunt zeci de femei și copii care de-a lungul anilor, după ce și-au recăpătat aici puterile și curajul de a-și clădi propriul destin, revin să ne mulțumească și să ne asigure că ceea ce facem trebuie să continue.

Avem o echipă devotată care crede în bunătate și se dedică pentru această cauză nobilă zilnic. Noi vrem să rămânem alături de femeile care ajung în fața unei alegeri dure – să fie sau nu mame pentru copiii cărora le-au dat viață.  Oricine poate aduce un strop de bucurie în viețile acestor mame. Vă îndemnăm să donați accesând link-ul: https://diaconia.md/doneaza/