Coșcalia- localitatea bunei dispoziții, sportului și oamenilor activi

 

  În ajunul sărbătorii de 9 mai Centrul Social Coșcalia a fost implicat în organizarea și desfășurarea unui eveniment special.

Împreună cu instituțiile de învățământ din localitate și cu primăria a fost organizat concursul ,,Nepoții veteranilor la start”. Acesta  a avut loc  în pădurea de la marginea satului și a fost  dedicat Zilei Victoriei. În calitate de sponsori i-am avut pe agenții economici din localitate, ce ne-au bucurat cu dulciuri și cadouri. Echipele participante au fost familii din Coșcalia, Florica, Căinari și Chișinău.

Probele de concurs au imitat oarecum situația dintr-un război, dar am încercat să le dăm și o nuanță de animație- activitatea de bază a Centrului nostru. Iată care au fost ele: 1. Mlaștina; 2. Împedicații; 3.Decodarea; 4.Obstacolul; 5.Câmpul minat; 6. Tunelul; 7. Întunericul; 8. Toți spre drapel; 9. Nepoței isteți; 10. Târâș; 11. Ochirea cu arma; 12. Găsește grenadele; 13. Å¢intașii; 14. Aruncarea grenadelor; 15.Transportarea rănitului cu măști antigaz; 16.Tragerea frînghiei; 17. Întrebări provocatoare.

La acest concurs s-au înscris 5 echipe a câte 10 persoane de diferite vârste: de la 9 ani la de 47. La finalul concursului toți participanții au fost premiați în conformitate cu locurile pe care le-au ocupat, iar pentru încununarea activității am făcut o horă mare în jurul rugului.

Scopul acestui concurs a fost ca să demonstrăm că noi, nepoții buneilor noștri, nu suntem mai puțini curajoși: suntem întotdeauna gata  să ne apărăm neamul și țara cum au făcut-o ei!