Campania “Masa Bucuriei”” ne-a adus mai aproape de bătrânii singuratici”

 

În perioada  4- 24 aprilie 2011, Misiunea Socială “Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a organizat campania socială “Masa Bucuriei”. Scopul acțiunii a fost ameliorarea situației bătrânilor singuratici prin asigurarea alimentației acestora. Pe parcursul a 3 săptămâni, cca 300 de liceeni din capitală și din centrele raionale au participat la lecția de solidaritate „E timpul să ajuți un bătrân singuratic!”. Prin intermediul unui joc de rol, ei au fost familiarizați cu problemele pe care trebuie să le înfrunte această categorie de persoane și au fost invitați să realizeze  o colectă alimentară.

În preajma Sărbătorilor de Paști, pachetele adunate au fost distribuite bătrânilor singuratici,  beneficiari ai Centrelor sociale: “Dar din dar” (or. Orhei), “Sf. Maria Magdalena” (s. Roșu, r-nul Cahul), “Sf. Vasile cel Mare” (s. Cania, r-nul Cantemir); Centrul Social Coșcalia (s. Coșcalia, r-nul Căușeni) și foștilor deportați, enoriași ai bisericii cu hramul “Tuturor Sfinților” din orașul Chișinău.  Liceele care s-au implicat în această acțiune sunt: “Ion Creangă”, “Prometeu”, “Gh. Asachi”, “Liceul internat cu profil sportiv”, “Alexandru Ioan Cuza”, “Ginta Latină”, “Ștefan cel Mare” din Chișinău și “Ion Creangă” din Soroca.

       În scrisoarea de mulțumire adresată părinților elevilor, Igor Belei, directorul Misiunii Sociale “Diaconia”, menționează: “Prin lecția de solidaritate la care au participat copiii Dumneavoastră, ne-am propus să-i aducem mai aproape de realitatea și problemele cu care se confruntă bătrânii singuratici. Considerăm că mesajul pe care l-am transmis va fi un element educativ important pentru creșterea lor în spiritul responsabilității și al milosteniei.  Sperăm că astfel tânăra generație va avea grijă și de bătrânețile noastre. Cu resurse mici, dar venite din inima fiecăruia, am reușit să facem o faptă mare: să aducem Lumina și Bucuria Învierii în casele unde domnea disperarea, întunericul și sărăcia.”

Campania „Masa Bucuriei” s-a desfășurat cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, cu acordul Ministerului Educației al Republicii Moldova și al managerilor instituțiilor de învățământ.

Găsiți poze pe https://diaconia.md/album.php?l=ro&idc=179