print
Ziua celor care aduc schimbarea. Ziua voluntarului DIACONIA.
11.07.2018
681 Accesări

Pe data de 10 iulie, Misiunea Socială „Diaconia” a organizat Ziua voluntarilor Diaconiei, acţiune la care au participat  peste 120 de tineri însoţiţi de preoţii parohi şi coordonatorii din 10 localităţi. Evenimentul a fost binecuvântat de către Părintele Ioan Cosoi, coordonatorul Centrului de resurse din cadrul „Diaconia”. 

Scopul acţiunii a fost de a-i reuni într-o activitate non-formală pe voluntarii din parohiile Mitropoliei Basarabiei şi de a celebra eforturile lor depuse de-a lungul unui an, de a împărtăși cu ceilalți valorile pe care le prețuiesc și de a-și promova munca lor în cadrul comunităților!

Fiecare grup de tineri s-a prezentat într-un mod creativ, iar pentru ei au fost organizate ateliere creative şi sport.

Daniela Groza, voluntar “Young Diaconia Chişinău”: Sunt foarte bucuroasă că suntem aici și că munca noastră este apreciată. Am avut o zi minunată și specială, plină de surprize și distracție. Cel mai importat este că am avut ocazia să cunoaștem colegii noștri, voluntarii din întreaga țară și cu mulți dintre ei chiar am legat și prietenii.”

 Părintele Ioan Cosoi a dat citire mesajului de felicitare a Mitropolitului Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, PETRU Arhiepiscop al Chișinăului:‘‘ Dragii mei tineri, această zi încununează activitățile pe care le-aţi desfășurat timp de un an. Fiecare dintre voi a fost implicat în activitățile sociale din comunitatea voastră, aţi participat în campania „Masa Bucuriei”, aţi distribuit bunuri pentru oamenii aflaţi în impas. Activităţi care sunt ghidate de valorile Misiunii Sociale Diaconia: credinţa în Dumnezeu, dragostea de aproapele, schimbăm pentru că ne pasă, corectitudine, responsabilitate, perseverenţă, solidaritate…”

Cu un mesaj de apreciere pentru participanţi a venit şi Nadejda Străjescu, coordonatorul programelor de voluntariat. Aceasta a apreciat valoarea acestui eveniment, dar şi a activităţilor zilnice pe care le organizează  voluntarii alături de preoţi şi le-a dorit o zi cât mai distractivă.

Zilnic, în proiectele Diaconiei se implică peste 250 voluntari din întreaga ţară, iar pe perioada campaniilor ne sunt alături peste 1000 de tineri.

 

 

Copyright © 2019 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.