print
Diaconia a început procesul de consultare şi facilitare comunitară în 10 localităţi din ţară
06.07.2018
943 Accesări

Misiunea Socială ”Diaconia”  a lansat proiectul “Dezvoltarea capacităților inițiativelor comunitare active din cadrul parohiilor Mitropoliei Basarabiei”. Proiectul își propune dezvoltarea sustenabilă a unei rețele de inițiative locale comunitare active în rezolvarea problemelor sociale ale comunităților pe termen lung. În proces sunt antrenaţi 6 facilitatori care au trecut un curs de instruire.

Scopul facilitării comunitare este de a crea un grup de iniţiativă care să identifice nevoile comunităţii, să exploreze resursele din comunitate şi să mobilizeze oamenii pentru a rezolva unele nevoi sau probleme.

Ruslan Gherasim, facilitator comunitar:” Am fost deja în localităţile în care urmează să fiu facilitator. Sunt sate foarte diferite, dar mă bucură faptul că localnicii sunt dornici de schimbări şi vor să se implice. Urmează să desfăşurăm mai multe activităţi de consolidare a grupului de iniţiativă.”

Durata proiectului este de un an şi se va desfăşura în 10 localităţi din întreaga ţară: Bălăbăneşti, Criuleni; Săseni, Călăraşi; Coşcalia, Căuşeni; Negreşti,Străşeni;  Sadova, Călăraşi; oraşul Călăraşi; Costuleni şi Floriţoaia Veche, Ungheni; Cărpineni Hânceşti; oraşul Hânceşti.

Grupul de iniţiativă va fi format de către parohia comunităţii din care va face parte şi preotul paroh. În grup pot fi atât tineri, cât şi oameni în etate, voluntari dornici de a produce o schimbare în localitate şi capabili să înveţe. Echipa va urma câteva cursuri de instruire: scriere de proiecte, fundraising, comunicare şi management proiect.

 

Copyright © 2019 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.