print
Impresii din Bosnia şi Herţegovina
26.06.2018
614 Accesări

Un grup de voluntari activi din cadrul Young Diaconia au parte de un schimb de experiență în Bosnia și Herțegovina. Acolo tinerii noștri se implica în activitățile de voluntariat și acumulează experiență de la colegii locali.

Cu toate că au doar câteva zile de când au ajuns în Bosnia, aceștia au reușit să adune multe impresii.

Bosnia şi Herţegovina, prima zi

Radu Moraru, voluntar: „Chiar din prima zi am avut ocazia să-i cunoaștem pe voluntarii locali şi să facem împreună un Barbeque într-o zona de agrement din munți. Noi cunoștințe și zeci de impresii plăcute despre această țară, toate acestea datorită interacţiunilor cu voluntarii, dar şi prin implicarea în diferite jocuri și activități care ne-a consolidat ca grup. A urmat o plimbare prin centrul orașului Sarajevo, de care am rămas surprins și impresionat.”

Bosnia şi Herţegovina, ziua a 2-a

Daniela Groza, voluntar: ,,Am vizitat Mostar, un loc cu o istorie fascinanta şi peisaje ce îţi taie răsuflarea. Vechiul oraş ne-a cucerit prin casele turceşti, restaurantele cocoţate pe stânci şi bazarul imens cu mătăsuri colorate şi ceramică fina. Momente şi emoţii ce ne-au încărcat bateriile cu energie pozitivă. Ne-am bucurat de frumoasa panoramă şi am savurat din plin minunăţiile ce le oferă acest oraş.”

Bosnia şi Herţegovina, ziua a 3-a

Gabriela Ţurcanu, voluntar: ,,Am descoperit oraşul Sarajevo prin prisma frumosului hipnotizant. Pe lângă explorarea singurului scuar-bazar din acest oraş, ne-am transpus în cultura turcească intrând în piața Caravan - un adevărat leagăn al covoarelor şi cafelei turceşti ce îţi fură privirea în toate direcţiile.

Cultura versatilă a orașului este remarcată de numeroasele muzee, printre care și War Childhood Museum. Vizitarea acestui muzeu a avut un imens impact emoțional asupra noastră. Amintirile copiilor de pe vremurile războiului au pătruns în adâncul sufletelor noastră, generând un amalgam de sentimente şi chiar lacrimi pe obraji."

Copyright © 2019 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.