print
Cea de a XI-a generație de fete a absolvit cu succes apartamentul social „Spre Independență” a Diaconiei.
04.06.2018
1584 Accesări

Din luna iulie 2017, cea de a  XI-a generație de fete a pășit pragul Apartamentului social. Dintre ele, 4 sunt orfane, o fată dintr-o familie social vulnerabile și o adolescentă dintr-o familie cu mulți copii (19 copii).

Pe parcursul a 11 luni - timp în care acestea au fost cazate la stabilimentul social de la Chișinău, au avut parte de susținerea psihologică, morală și materială absolut gratuit. La fel, cele şase adolescente au primit șansa să parcurgă calea însușirii abilităților necesare pentru un trai autonom şi a obţine o meserie.

Cinci fete au ales meseria de bucătar cofetar, iar una dintre beneficiare urmează să devină frizer. Educatorii fiind cei care le-au supravegheat calea și le-au oferit lecții de viață.

Amintim că scopul proiectului este integrarea socială a orfanilor și orfanilor social. Anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social – stabiliment social din Chișinău . Serviciile oferite (asistență socială, psihologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor.

Până în acest moment, 61 de tinere au fost reintegrate cu succes în comunitate. În cadrul proiectului, ele au fost ajutate să‑și găsească un loc de muncă care să le permită să ducă un trai autonom.

 

Copyright © 2019 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.