print
Misiunea Socială ”Diaconia” lansează un nou proiect care îşi propune dezvoltarea comunităţilor pe termen lung
20.04.2018
504 Accesări

Misiunea Socială ”Diaconia” lansează un nou proiect “Dezvoltarea capacităților inițiativelor comunitare active din cadrul parohiilor Mitropoliei Basarabiei”. Proiectul își propune dezvoltarea sustenabilă a unei rețele de inițiative locale comunitare active în rezolvarea problemelor sociale ale comunităților pe termen lung.

În dezvoltarea proiectului, sunt antrenaţi facilitatori comunitari care vor identifica nevoile din localitățile selectate, vor colabora cu actorii cheie și vor mobiliza comunitatea cu scopul de rezolvare a unor probleme cu ajutorul resurselor locale.

Pentru instruirea viitorilor facilitatori, aceştia profită de o formare profesională specializată ca formă de dezvoltare a inițiativelor locale. În acest trening de Master of Trainers viitorii facilitatori aprofundează metode și tehnici de învățare andragogică, lucrând în echipă și împărtășind experiențe.

Ruslan Gherasim, viitor facilitator comunitar: ,,Am marele noroc să fiu aici și pot să spun că îmi place mult ceea ce facem, am descoperit multe metode pe care le pot aplica atât în activitatea profesională, cât şi în viaţa de zi cu zi."

Victoria Matveev, facilitator: Nu este un domeniu nou pentru mine, sunt facilitator comunitar şi trainer de mai mulţi ani, dar aici am învăţat ceva nou şi foarte util. Sper ca să dezvoltăm un proiect într-adevăr de succes și cu rezultate frumoase."

Cursul este realizat de către echipa Learning Ecosystem și va dura 9 zile a câte 3 ture. La finalul primului modul al cursului, participanții vor ști să formuleze scopuri și obiective de învățare, vor folosi metode, tehnici și instrumente variate de formare. 

 

 

Copyright © 2019 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.