print
Fundaţia "Felicia" asigură alimentaţia copiilor din programul "În braţele mamei"
03.04.2018
1116 Accesări

Pe parcursul a 2 luni, Fundaţia „Felicia” asigură alimentaţia copiilor beneficiari ai programului „În braţele mamei”. Este vorba despre 18 copii din familii nevoiaşe, susţinuţi în comunitate şi 5 copii aflaţi actualmente în Centrul Maternal „În braţele mamei” care, în această perioadă, vor primi lapte praf gratuit.

Vă invităm să cunoaşteţi poveştile celor care se vor bucura de darul oferit de Fundaţia "Felicia"

 
 

Emilia are aproape un anişor şi, de 7 luni, alături de mămica ei, se află în Centrul Maternal „În braţele mamei”. Au ajuns aici pentru că au rămas ambele să înfrunte dificultăţile: Natalia, mama ei este orfană, iar tatăl fetiţei a refuzat să le fie alături. E important că acum sunt împreună şi în siguranţă. Curând Emilia va merge la creşă, iar mama ei îşi va găsi un loc de muncă. Natalia nu are un alt sprijin în comunitate, dar are o profesie şi a avut curajul să o aducă pe lume pe această fetiţă, de aceea, acum e sigură că nimic niciuna dintre provocările zilei de mâine, nu o va face să se gândească la abandon, pentru că vrea să îi ofere Emiliei ceea de ce nu a avut parte ea: dragostea şi căldura unei familii. 

Alexandru are 7 luni, mama sa l-a abandonat la vârsta de 2 luni şi acum e îngrijit de bunei şi de tată. Tatăl lucrează în construcţii doar sezonier, bunica este infirmieră iar bunicul nu lucrează. Familia suportă cu greu cheltuielile curente, iar pentru că bebeluşul e alimentat artificial, aceste donaţii vor fi de mare ajutor.

Veniamin are 9 luni şi e al cincilea copil în familie. Toţi locuiesc în apartamentul de 50 m.p, care îi aparţine bunicii şi necesită reparaţii. Bunica de 80 ani  locuieşte într-o odaie, iar ceilalţi 8 membri în cealaltă. Sora mai mare a finisat Academia de Arte  iar acum este în căutarea  unui loc de muncă. Fratele Ion de 17 ani este student la colegiu, iar pe timp de vară merge împreună cu tatăl lui la muncă şi îl ajută la meseria de lăcătuş. Mama copiilor stă acasă, îngrijind de copilul mic şi beneficiază de o îndemnizaţie pentru creşterea copilului de doar 540 lei. Tatăl munceşte în calitate de lăcătuş şi primeşte un salariu de 1800 lei. Familia cu greu cheltuielilor necesare pentru îngrijirea copiilor, la Diaconia beneficiază de hain de la garderobă şi pachet alimentar lunar.

Lia Ionela are 1 an si 3 luni şi este al cincilea copil în familie. Părinţii sunt divorţaţi, deoarece tatăl lor consuma alcool şi era violent. În prezent, mama lor munceşte zilnic, fără zile de odihnă, pentru a putea închiria o locuinţă şi a-şi ţine copiii împreună. De la Centrul de consultanţă al Diaconiei a primit suport juridic şi lunar beneficiază de serviciile garderobei sociale. Alimentaţia specializată va fi de mare ajutor pentru mamă şi va salva o parte importantă din bugetul mizer pe care reuşesc să îl adune.

Anna Ceban, responsabil PR Fundraising Diaconia: "Fundaţia "Felicia" a răspuns de fiecare dată cu multă bunăvoinţă şi implicare la solicitările noastre de a susţine cuplurile mamă-copil asistate de către Diaconia. Având în vedere resursele modeste din care trăiesc familiile asistate în comunitate, alimentaţia specializată pentru nou-născuţi este un mare "lux". Din acest motiv, darul valoros, completat de efortul zilnic al echipei din Program, vor oferi acestor copii şansa de a creşte alături de mamele care i-au adus pe lume."


Copyright © 2019 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.