print
Voluntarii - eroi ai bunătății
18.01.2018
1282 Accesări

Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a desfășurat campania de Crăciun „În brațele mamei”. Scopul campaniei a fost susţinerea cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate, asistate în programul ,,În braţele mamei”.

Până în prezent au fost adunați peste 150 de mii de lei, ceea ce înseamnă cca o 100 de zile de siguranță  pentru 10 cupluri mamă-copil în Centrul Maternal. Aceste performanțe frumoase sunt rezultatul muncii unei întregi echipe, din care fac parte şi bravii voluntari a Diaconiei.

Cei care pe parcursul acestei campanii și nu doar, s-au implicat cu sârguință în toate evenimentele și activitățile, au depus suflet în tot ceea ce fac şi mereu cu drag au răspuns la chemările noastre.

Datorită acestor tineri minunați am realizat modele de jucării individuale, fiecare fiind responsabil de pregătirea materialelor dar şi gestionarea lor. Participarea la târguri de caritate, organizarea şi participarea în cadrul atelierelor de jucării în companii.

Pe 17 decembrie, în cadrul campaniei  a avut loc Telemaratonul Naţional ,,În braţele mamei” unde  pe parcursul a 4 ore, în direct, a fost organizat un atelier de confecţionare a jucăriilor de brad. Voluntarii au fost cei care au ajutat participanții în procesul de creare, dar și au realizat 15 exemplare de jucării ca punct de reper pentru fiecare.

Nadejda Florea, Coordonator programe de voluntariat: ,, Aducem mulțumiri tinerilor care au răspuns îndemnului de a deveni eroi în viața celor care au nevoie de noi. Este o mare bucurie să vedem că numărul celor implicați în campanie, al tinerilor care aleg să facă voluntariat crește de la an la an. Avem rezultate frumoase pe care le-am atins împreună și suntem mândri de această echipă frumoasă de voluntari.”

Iar pentru ca anul să se înceapă frumos, voluntarii au avut parte de o întâlnire non-formală. Unde au primit cadouri, felicitări, distracție la roller drom și au mâncat pizza.

Copyright © 2018 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.