print
MOBILIZARE NAŢIONALĂ PENTRU CA TOŢI COPIII SĂ CREASCĂ ÎN BRAŢELE MAMEI!
19.12.2017
821 Accesări

Pe 17 decembrie, Misiunea Socială „Diaconia” în parteneriat cu Moldova 1 și Moldova 2, au organizat Telemaratonul Naţional „În brațele mamei”. Evenimentul este la cea de a doua ediţie, fiind o acţiune din cadrul campaniei de Crăciun. Campania are drept scop colectarea de fonduri pentru susținerea cuplurilor mamă-copil din cadrul Programului „În brațele mamei”, dezvoltat de Diaconia din anul 2010.

Pe parcursul a 4 ore, în direct, a fost organizat un atelier de confecţionare a jucăriilor de brad, o licitaţie de caritate, precum şi interviuri cu beneficiari şi intervenţii ale reprezentanţilor asociaţiilor culturale din diasporă. La eveniment au participat peste  60 de donatori, persoane publice şi experţi printre care: Excelenţa Sa, Domnul Daniel Ioniţă, Ambasadorul României în Republica Moldova, Carmen Rotaru (Via College University), Boris Gâlcă, secretar de stat, Liliana Rotaru (Director CCF Moldova), etc.  De asemenea, mai mulți artiști autohtoni au susţinut campania prin prezenţa la eveniment, printre care: Corul "Vocile Primăverii", Corina Ţepeş şi Costi Burlacu, Aura,  Nely Ciobanu, Maria Iliuţ şi Ansamblul Etnofolcloric Crenguţă de Iederă, Familia Cuciuc, Mariana Mihăilă ect.Evenimentul a fost binecuvântat de către Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, prin prezenţa la Telemaraton a Pr. Ciprian Ioniţă, preşedintele Federaţiei Filantropia, consilier social al Patriarhiei Române.

Consilierul Patriarhiei  a relatat despre grija Bisericii pentru pruncul născut şi nenăscut, precum şi despre programele  sociale similare în Patriarhia Română, exemple concrete de proiecte pentru prevenirea abandonului copiilor şi asistenţa familiilor în situaţie de vulnerabilitate: „Ajutăm cca 30 000 de copii sărmani din întreg cuprinsul Patriarhiei Române, printre care şi copiii din programul „În braţele mamei“. Ne călăuzeşte iubirea milostivă a lui Hristos, care în activitatea Sa nu face decât să iubească copiii. De aici vine şi grija Patriarhului Daniel de a ajuta copiii în dificultate pentru că aceşti copii sunt darurile lui Dumneazeu pentru familia creştină“. 

Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor în mesajul de încurajare pentru sprijinirea cauzei, a menţionat: „Copilul din braţele mamei- aceasta este bucuria şi viitorul neamului nostru. În Ajunul Sfintelor Sărbători îndemnăm toţi creştinii să sprijine aceşti copii ajunşi în dificultate şi asistaţi de Diaconia.

 Mihaela Belei, coordonator Program ,,În braţele mamei”: ”Le mulţumim tuturor pentru implicare şi receptivitate. Suntem foarte fericiţi că sunt mulţi oameni cu inimă mare care ne susţin şi ne ajută să oferim mamelor din Centru Maternal sprijinul de care au nevoie. Implicarea fiecăruia este foarte importantă pentru noi, aşa cum din resursele adunate vom reuşi să asigurăm o parte din necesităţile acestor copii. Îndemnăm ca aceste gesturi de bunătate să nu se termine aici, iar cei care au posibilitatea să intervină o pot face pe tot parcursul anului.”

 Evenimentul a fost o ocazie să ne unim eforturile pentru a-i oferi fiecărui copil șansa de a rămâne alături de cea care i-a dat viaţă şi bucuria firească de a-i spune „mamă”. Toate resursele adunate vor  fi folosite pentru susținerea cuplurilor mamă-copil asistate în cadrul Centrului Maternal.

În 2016, grație efortului a sutelor de voluntari, donatori și susținători ai campaniei, au fost adunați peste 120 de mii de lei, ceea ce înseamnă cca 800 de zile de siguranță în Centrul Maternal.

Toţi cei care nu au urmărit evenimentul o pot face acum: http://bit.ly/2CAsU1t

Vezi aici istoria de viaţă a unei mame din Centrul Maternal: http://bit.ly/2BxN9O5

 

Copyright © 2018 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.