print
Fii Moș Crăciun pentru Ionuț! Își dorește doar atât: o masă şi un scaun pentru desen
05.12.2017
371 Accesări

Acum două luni au ajuns în Centrul Maternal „În braţele mamei” (al Misiunii Sociale „Diaconia”): el, un pui de om plin de energie, dar suferind de malnutriţie, şi ea, mama lui, aflată la limita disperării. 

Dorina are 28 de ani. Toată copilăria şi adolescenţa ei se leagă de internate. Toate experienţele le-a trăit acolo, la fel şi ceea ce a reuşit sau nu să înveţe pentru viaţa de adult.

Ajunsă dincolo de poarta internatului, realitatea i-a dat zilnic lecţii dureroase. Cel de care a crezut că-şi poate lega viitorul nu s-a dovedit a fi la fel de curajos pentru rolul de tată şi soţ. Timp de 2 ani şi jumătate, ea a trăit în condiţii deplorabile, iar „acasă” şi „familie” au rămas pentru ea doar simple cuvinte cărora aşa şi nu le-a mai cunoscut sensul.

Fără studii şi acoperiş deasupra capului, cu grad de invaliditate, cu un copil în braţe şi singură pe lume – în această situaţie, aparent fără speranţă, nu e doar Dorina şi fiul ei, ci și alte zeci de mame care ajung la Centru.

De unde începe şi cum se va încheia povestea lor? Depinde de foarte multe lucruri: de istoria cu care au venit, dar mai cu seamă de efortul echipei şi al fiecărei mame. Cert este că nimeni nu va ieşi din Centrul Maternal cu problema nerezolvată.

Echipa de acolo urmează să consolideze ataşamentul mamei faţă de copil şi să identifice soluţii reale ca, într-o zi de mâine, Ionuţ să meargă la grădiniţă, Dorina să-şi găsească un loc de muncă şi ambii să aibă un loc sigur de trai.

Acum, Dorina îşi doreşte cel mai mult ca Moş Crăciun să îi aducă copilului ei o masă şi un scaun pentru desen, aşa cum la moment nu îşi poate permite să îi facă un astfel de cadou. Cine poate să o ajute este îndemnat să sune la numărul de telefon: 069 474 814.  Fiecare se poate implica!

Aici găsești lista celor necesare pentru mămicile de la Centrul Maternal:

  • Două cărucioare de vară şi două de iarnă;
  • 1 fier de călcat;
  • un frigider mic;

Toţi cei care au posibilitatea să facă o donaţie cât de mică, din orice colţ al lumii, pot utiliza Guvern24.md. Companiile sunt îndemnate să invite voluntarii Diaconiei pentru a organiza ateliere de jucării de brad sub forma unui team building. Donaţia de participare este de 150 de lei, jucăria rămâne participantului.

Campania de Crăciun „În brațele mamei” va culmina cu Telemaratonul de Crăciun „În braţele mamei”, organizat pe data de 17 decembrie, eveniment naţional realizat în colaborare cu Moldova 1. Biletele de participare în platou au valoarea de 300 lei, donaţie în susţinerea proiectului.

 Din motive de securitate, numele mamei a fost schimbat.

Copyright © 2018 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.