print
La numai 30 de ani, de trei ori a trăit până acum drama unui abandon
08.11.2017
364 Accesări
Elena este una dintre cele 5 mame asistate în prezent în Centrul Maternal „În braţele mamei” a Misiunii Sociale Diaconia. Deşi are doar 30 de ani, de trei ori a trăit până acum drama unui abandon.

Din copilărie a rămas orfană, mai are cinci fraţi, dar a pierdut legătura cu ei de când era mică. Mai mulţi ani a locuit împreună cu o bunicuţă în Edineţ. A îndrăgit-o ca pe mama ei, deşi îi era complet străină. Aveau grijă una de cealaltă, Elena bucurându-se că are un acoperiş deasupra capului, iar bătrâna că are un suflet care să o sprijine.

La 28 de ani s-a căsătorit cu speranţa că va avea o familie adevărată.  Din păcate, şi din nou a fost abandonată. Soţul ei a plecat peste hotare după câteva luni de când a aflat că a rămas însărcinată şi nu a mai luat legătura cu ea. Şi bunicuţa de care îngrijea anunţat-o că n-ar putea să o găzduiască după venirea pe lume a copilului.

Aşa, în ianuarie 2017  Elena a ajuns iar singură pe lume: diferenţa era, că sub inima ei, bătea o altă inimă-cea a Emiliei. De această dată avea un motiv în plus să nu se dea bătută şi un strop de fericire, că în curând urma să devină Mamă.

La 8 luni de sarcină a venit la Centrul Maternal, iar în martie s-a născut fetiţa.

Din acel moment, împreună învaţă să se bucure de ceea ce le oferă fiecare zi, iar echipa Centrului a devenit noua lor familie. Educatorii confirmă că e o mamă foarte responsabilă care îşi iubeşte mult copilul.  În curând Emilia va merge la creşă, iar Natalia va fi ajutată să îşi găsească un loc de muncă. Are experienţă de croitor şi studii de bucătar – două elemente care îi vor ajuta în procesul de reintegrare.

La fel ca în cazul celorlalte poveşti din proiect, este nevoie de timp şi efort comun pentru a o ajuta să-şi păstreze copilul alături, să depăşească provocările vieţii şi să-i ofere copilului ei ceea ce ea nu a avut în copilărie: o mamă şi siguranţa în ziua de mâine.

Datorită mai multor oameni cu suflet mare, acum Elena are o mașină de cusut cu care va putea să își asigure existența. Mulțumim tuturor celor care au contribuit la acest gest frumos. 

   

Responsabil de relații cu presa:

Olesea Cușnir- 069 509 388

Copyright © 2018 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.