print
Peste 700 de copii au participat la Maratonul Copiilor 2017
31.10.2017
656 Accesări

 La data de 28 octombrie, Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a organizat evenimentul  Maratonul Copiilor. În acest an, peste 700 de copii s-au prins în Cursa Bunătății pentru a oferi altor copii şansa de a merge la şcoală.

Maratonul Copiilor este un eveniment inedit care, deja al patrulea an consecutiv, transformă o cursă obișnuită de alergări într-un gest de solidaritate.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”: Mulțumim tuturor participanților pentru implicare şi generozitate. Ne bucurăm că în fiecare an crește numărul celor care vin să susțină o cauză nobilă. Datorită resurselor donate de către copiii și părinții prezenți la eveniment, vom asigura cheltuielile de transport și materialele necesare pentru instruirea tuturor fetelor asistate în proiectul ,,Spre Independență"  din acest an.

Repartizați în curse pe categorii de vârstă, toți cei peste 700 de participanţi au alergat pentru a demonstra că sunt alături de alți copii aflați în dificultate. În acest an, în cadrul Maratonului, participanții s-au prins în Cursa Bunătăţii pentru a ajuta adolescentele orfane şi din familii nevoiaşe asistate în proiectul „Spre Independență” al Diaconiei.

În afară de cursa propriu-zisă, copiii au avut parte de ateliere de creație, facepainting, tombolă cu daruri, jonglerie și inele, jocuri cu animatorii de la Clounella și un concert de dans și muzică susținut de colectivele artistice ,,Picături Muzicale”, conducător artistic Iulia Sandu și ,,Antares”, conducător Tutunaru Angela.

Misiunea Socială Diaconia aduce mulţumiri voluntarilor, participanților şi tuturor celor care au contribuit la organizarea şi desfăşurarea evenimentului:

Parteneri generali: Reconscivil, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Evenimentul este organizat cu susținerea partenerilor evenimentului: Sport Arena, Stip, Edujoc, Bestseller, Familia, Velmart, Pizza Corso, Teatrul Eminescu, Artico, Clounella, Denis Velenciuc, Apa buna, Unica Shaping, Orange, Flo Master, Foto Stand, Oleg Eremia, Elan Poligraf, Aridami, MedPark, Cangurul, Acvila Sport.

Parteneri media generali: Mama.md

Parteneri media: Radio Moldova, Moldova 1, Civic Fest Moldova, Suntpărinte.md, Zugo.md, Altfel.md, PlanetaMami.com, Unica.md, Odoraş.md.


 

Olesea Cușnir – Responsabil de relații cu  presa

Mob: 069 509 388

Copyright © 2018 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.