print
Centrul Maternal „În brațele mamei” împlineşte 6 ani de activitate
13.09.2017
529 Accesări

În luna septembrie, anul 2017 proiectul Centrul Maternal „În brațele mamei” al Misiunii Sociale „Diaconia” împlineşte 6 ani de la fondare. Acest proiect are ca scop asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. 

În toată această periadă am reuşit să acordăm asistenţă a 91 cupluri mamă-copil, dintre care 19 au fost mame minore şi 30 de mame orfane. În acest an, 9 cupluri mamă-copil au beneficiat de asistență complexă, 4 dintre ele fiind orfane și 2 minore.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”În cei 6 ani, aproximativ o sută de vlăstare au crescut viguroşi în braţele mamelor. I-am ajutat să pună început bun vieţii prin a păstra ce este mai frumos, dragostea maternă. În acestă perioadă am demonstrat că nu există cazuri disperate, avem destul profesionalism pentru a încuraja şi a scoate din impas pe ficare mămică care ajunge la noi. Iar toate aceste lucruri au fost posibile doar prin implicarea fiecărui membru a echipei, care le sunt aproape zi şi noapte.

În cadrul proiectului toate cuplurile mamă-copil beneficiază de: întreținere și cazare, asistență spirituală, consiliere juridică, consiliere psihologică, grup de auto-ajutor, educație parentală, informare despre serviciile sociale prevăzute de legislație, ajutor în perfectarea actelor, încadrarea în câmpul muncii etc.

Centrul asigură suportul mamelor cu copii nou-născuți, constrânse să recurgă la abandon, mame solitare, mame minore, mame provenite din familii cu venituri mici sau marginalizate,gravide în ultimul trimestru de sarcină, aflate în situație de risc.

După găsirea unei soluţii şi ieşirea din Centrul Maternal, familiile sunt monitorizate şi asistate în comunitate de către Centrul de Consultanţă.

Centrul Maternal „În brațele mamei”  face parte din programul cu același nume al Misiunii Sociale „Diaconia”, care are ca scop asistarea mamelor aflate în situație de criză. Pe lângă Centrul de Consultanță și cel Maternal, unele dintre ele continuă parcursul de integrare socială în Centrul de găzduire secundară ,,Casa Maria".

Aici găsiți una dintre istoriile de viață din Centrul Maternal!

Copyright © 2018 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.