print
Diaconia dă start taberelor de vară pentru copii. Prima tabără are loc la Ratuș
31.07.2017
763 Accesări

Misiunea Socială Diaconia dă start Taberelor Solidarității. Astfel, în perioada 30 iulie – 4 august,  un grup de 16 voluntari italieni și moldoveni vor organiza timp de 4 zile activități distractive și sociale pentru copiii din localitatea Ratuș, raionul Criuleni. Scopul taberelor este de a promova voluntariatul și de a motiva tinerii să se implice în viaţa comunităţii.

Coordonator Young Diaconia, Nadejda Străjescu: Taberele de vară au trei obiective - organizarea activităților de animație cu copiii din localitate, organizarea unei activități sociale menite să îmbunătățească viața localnicilor sau starea comunei și crearea unui grup de acțiune format din voluntari moldoveni și italieni. Tabăra este considerată una de succes atunci când putem bifa atinse toate aceste obiective și, drept rezultat, avem cât mai mult copii ce vin la activitățile organizate gratuit pentru ei, atunci când am reușit să avem o fuzionare de grup și, dincolo de emoțiile frumoase în amintirile copiilor, să lăsăm o urmă vizibilă în urma activității sociale pe care o vom organiza în localitate.

În prima zi de tabără, 50 de copii din localitate au venit să fie parte a taberei şi s-au prins în jocurile organizate de voluntari. În cadrul taberei, echipa de voluntari este cazată în localitate și aceștia sunt responsabili atât de buna organizare a activităților, cât și de gătit.

Ina Stamate, voluntar Diaconia: În prima zi de tabără, au venit mai mulți copii decât ne-am așteptat. Tabăra noastră se desfășoară sub forma unei povești în care Zânele salvează Super Eroii. În fiecare zi Super Eroii se află într-o altă țară, astăzi de exemplu Super Eroul nostru este în Italia, iar în cadrul atelierului de creație, copiii confecționează mantii astfel încât în grup să mergem toți să salvăm Super Eroul. Activitatea presupune teatru social, ateliere de creaţie și activități în grup. Eu sunt foarte entuziasmată de cât de implicați sunt copiii și cum împreună cu întregul grup de voluntari reușim să le oferim culoare zilelor de vacanță.

Taberele sunt la cea de-a 12-a ediție. Tabăra de la Ratuș se va încheia la data de 3 august, iar următoarea tabără va avea loc la Hâncești în perioada 6 - 11 august. Proiectul se implementează în parteneriat cu organizaţia din Italia "Caritas Ambrosiana".

Copyright © 2018 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.