print
Tabăra spirituală Trepte spre lumină – momente importante din a III-a zi
21.07.2017
330 Accesări

-        Pentru că valori sănătoase se dezvoltă într-un corp sănătos, echipa de organizare a introdus în program activități sportive. La miezul celei de a III-a zi, participanții la tabără au fost antrenați într-un joc de volei.

 -        Unul dintre cele mai creative ateliere organizate la tabără, a fost cel de confecționare a iconițelor. Împreună cu preotul, voluntarii au prelucrat plăcuțele din lemn, apoi au lipit pe acestea chipurile sfinte. Iconițele create vor fi sfințite în cadrul Sfintei Liturghii și vor rămâne la tineri. Astfel, pe lângă motivație și inspirație, tinerii se vor întoarce acasă și cu câte un simbol al credinței.

-        Iuliana, 14 ani, Soroca: " Mă încântă activitățile multiple care ne fac mai uniți. Am vorbit foarte mult despre prietenie, iubirea dintre prieteni. Moderatorul ne-a mai vorbit de raportul dintre preot și societate din trecut punând în comparație relația acestora cu societatea din prezent. Comunicarea cu preotul ne-a apropiat și ne apropie de sfințenie și devenim mai buni".

-        În seara celei de a treia zile a avut loc Liturghia în cadrul căreia tinerii au avut ocazia să se spovedească. În cele trei zile nu s-a mâncat carne și produse lactate, astfel încât tinerii se pot bucura de Sfânta Împărtășanie – aceasta fiind taina care ne apropie de Dumnezeu.

 -        Ultima seară de tabără, tinerii au petrecut-o împreună cu invitatul din România, Părintele Bogdan Frăsilă, Inspector Misionsar din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor. Au discutat  despre importanța prietenilor și creșterea adevăratelor prietenii: „Orice prietenie ruptă vine cu o durere. În jurul nostru e sete mare de iubire. Oferind iubirea noastră, dăruim zâmbete, bunătate, dorința de a dărui iubire și grijă. Prietenia înseamnă încredere, atașament și fideliate. Între prieteni lucrurile neplăcite se scriu pe nisip pentru ca vânturile iertării și uitării să șteargă tot ce a fost urât, dar lucrurile plăcute se scriu pe piatră ca să rămână în memorie și în suflet”.

 

Amintim că Mitropolia Basarabiei împreună cu Diaconia organizează, în perioada 18-21 iulie, cea de-a doua ediție a taberei spirituale Trepte spre lumină. În acest an, activitatea se desfășoară sub genericul „Cetatea prieteniei” și întrunește peste 230 de participanți.

Copyright © 2018 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.