print
Jurnal de tabără. Impresiile tinerilor despre tabăra spirituală 2017 „Cetatea Prieteniei”
21.07.2017
537 Accesări

În perioada 18-21 iulie, Mitropolia Basarabiei în parteneriat cu Diaconia a organizat cea de-a doua ediție a taberei spirituale pentru tinerii din Republica Moldova. Peste 220 de tineri au fost parte a unui program interactiv și ghidat de spiritualitate și credință. Multe ar putea fi spuse, dar cel mai bine este să aflăm din prima sursă. Descoperiți ce trăiri au avut tinerii în aceste patru zile de evadare spirituală în oaza de liniște de la Mănăstirea  “Sfinții Mucenici Adrian și Natalia” din s. Costuleni r-nul Ungheni.

  Artiom, 20 ani, Hâncești: "Sunt uimit de prezența a atât de mulți tineri fericiți și dispuși să cunoască lucruri noi despre credință. Un alt lucru care m-a t suprins este egalitatea dintre preoți și tineri, modul de a explica lucrurile pe înțeles și de a comunica cu noi.

Amplasarea în sânul naturii mă face să evadez din rutina din oraș, natura în combinație cu persoanele prietenoase prezente, îmi dă un stimul de a mă dezvolta într-un mod diferit de cel pe care îl am în oraș".

 Mihaela, 15 ani, Coșcalia: "Preoții încearcă sa ne înțeleagă și să ne ajute. Împreună am vorbit despre un subiect care a străpuns inima anul acesta și anume sinuciderea. Preotul ne-a vorbit despre slăbiciunile care le avem noi din motiv că nu avem alături persoanele necesare care ne pot sfătui într-un moment greu. Un alt prieten al nostru care ne lipsește este Credința și Comunicarea cu un duhovnic. Duhovnicii sunt persoanele care ne respectă eul nostru, ne încurajează și ne ajută să alegem o cale corectă în viață, face asta prin îndemnuri, sfaturi, susțineri."

 Iuliana, 14 ani, Soroca: " Mă încântă activitățile multiple care ne fac mai uniți. Am vorbit foarte mult despre prietenie, iubirea dintre prieteni. Moderatorul ne-a mai vorbit de raportul dintre preot și societate din trecut punând în comparație relația acestora cu societatea din prezent. Comunicarea cu preotul ne-a apropiat și ne apropie de sfințenie și devenim mai buni".

Dumitru, 14 ani, Chișinău: "Îmi place foarte mult tabăra, deoarece este o atmosferă pozitivă și aproape de noi. Împreună cu moderatorul am organizat jocuri prin care ne-am cunoscut între noi şi am devenit prieteni. Natura și aerul curat de aici m-a facut să mă simt mai liber și să fiu mai sincer cu mine însumi. Dacă la anul se va organiza, neapărat voi mai veni”.

Copyright © 2018 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.