print
Garderoba Socială îmbracă şi încălzeşte oamenii nevoiaşi
12.07.2016
16555 Accesări

Peste 150 de persoane din satul Coșcalia (Căușeni) au primit ajutor din partea garderobei sociale deschisă în localitate.  Acum un an, la inițiativa parohului Andrei Popovici și coordonatoarei Centrului „Minescordia” Natalia Țîbîrnă au fost pus bazele acestui serviciu social din sat.

Scopul garderobei sociale este de a susține persoanele din familii social-vulnerabile, familii cu mulți copii, bătrâni și persoane cu o situație materială precară. Astfel, la mai bine de un an de zile de când activează, garderoba socială a devenit un serviciu de asistența căruia au beneficiat mai bine de 150 de persoane din localitate.

Beneficiarii garderobei  sunt selectați de către coordonatorii proiectului, iar donator de haine al  garderobei poate deveni orice persoană care vrea să facă un gest de bunătate.

Natalia Țîbîrnă, coordonatoarea Centrului „Minescordia” : Oamenii care vin să-și aleagă haine sunt foarte recunoscători și nu uită niciodată să le mulțumească pentru că au deschis garderoba socială. De asemenea, sunt aproximativ 30 de persoane din localitate care au donat bunuri.

Misiunea Socială „Diaconia”, grație implicării oamenilor ce donează la depozitul de bunuri „Aproape de Aproapele”(Chișinău),  contribuie adesea la suplinirea garderobei din Coșcalia.

Garderoba sociala din Coșcalia  este un proiect al centrului  parohial „Minescordia”  lansat  în 2015 în colaborare cu Misiunea Socială Diaconia.

 

 

 

Copyright © 2019 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.