print
Vara nu vine niciodată singură
15.06.2011
1481 Accesări 1 Comentarii

În preajma Zilei Internaționale a Copilului, pe data de 31 mai, grupul de voluntari de la Centrul social "Sf.Maria Magdalena" a organizat o sărbătoare pentru 53 de copii.

Sfirșit de an școlar, început de vacanță, Ziua Copilului - motive numai bune pentru a sărbători copilăria. Pentru a oferi un program captivant, voluntarii au făcut  pregătirile din timp: au realizat decorul pentru teatru și costumația, au creat personaje de poveste din baloane ornate, au decorat sala de activități, au montat scenetele "Scandal în oala cu ciorbă" și "Sarbatoarea florilor", au selectat jocuri.

Chiar de la bun început, copiii au invitat Vara (Madalina Iovu) ce zburda în Poiana Florilor (ceilalți voluntari deghizați) să intre în localul Centrului, firește, însoțită de cortegiul ei.

După scenetele prezente de voluntari, copiii și-au încercat și ei abilitățile de actori, înscenând poveștile:  "Gogoașa" și "Scufița Roșie". Această experiență le-a produs o mare satisfactie, mai ales pentru că animau personaje din baloane.

Cunostințele pe care le-am acumulat la ultimul seminar de formare- modelarea din baloane, au constituit  tematica unei activități din cadrul acestui eveniment. Nelipsite a fost și masa festivă, plină de  dulciuri, înghețată și placinte. Un alt "bonus" au fost jocurile. In plus acest eveniment a coincis cu vizita oaspeților de la Pichetul de grăniceri din Cahul, care au venit cu daruri pentru copii: jucarii, rechizite și hăinuțe. Folosindu-ne de ocazie,  mulțumim acestei echipe pentru surplusul de bucurie pe care l-au adus la  Roșu.

Pentru că începutul a fost de nota 10, suntem siguri că urmează o vară pe potrivă!

 

Copyright © 2019 Misiunea Socială "DIACONIA". Toate Drepturile Rezervate.