Domenii de intervenție

Proiectul "În brațele mamei"-sprijin pentru mamele aflate în pragul disperării
01.10.2013
Anul inaugurării: 2010; Finanțatori: Caritas Viena, Caritas Ambrosiana, Monaco Aide et Presence, Church World Service. Scopul proiectului este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Proiectul presupune cazarea în Centrul maternal  a cuplurilor-mamă copil/gravidelor în cazurile de emergență pentru o perioadă determinată. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor etc., în vederea creării unui mecanism de viață autonomă; asistarea în comunitate a cuplurilor
Proiectul "Brațele părintești"
07.10.2013
Anul lansării: 2011; Finanțator: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei; Scop: susținerea familiilor social-vulnerabile; Descriere: proiectul presupune asistarea la distanță a unor familii social-vulnerabile; lunar acestea beneficiază, după necesitate, de asistență materială (produse alimentare, igienice, rechizite școlare etc), precum și de servicii de asistență juridică, psihologică și sprirituală; Impact: au fost susținute 20 de familii din Chișinău și Orhei.
Apartamentul social „Spre Independență”
07.10.2013
Anul inaugurării: 2007; Finanțatori: Monaco Aide et Presence, Vismara/Caritas Ambrosiana, Caritas Viena; Scop: integrarea socială a orfanilor și orfanilor social; Descriere: anual, câte 6-7 tinere ieșite din sistemul rezidențial, orfane sau din familii dezorganizate, sunt găzduite în cadrul Apartamentului social ”“ stabiliment social din Orhei. Serviciile oferite (asistență socială, psiphologică, spirituală, vocațională etc.) urmăresc creșterea gradului de autonomie personală și socială a tinerelor; Impact: a cincea generație de beneficiare a absolvit în mai 2012, iar în prezent aici se află alte 6 tinere.
Dezvoltăm solidaritatea socială
02.10.2013
Proiectul "Aproape de Aproapele" Anul lansării: 2013 Finanțatori: Caritas Viena (Austria), Caritas Ambrosiana (Italia), Vismara(Italia) Scop: crearea unui mecanism autohton de solidaritate socială prin colectarea bunurilor și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate. În cadrul său activează o cantină socială mobilă și un depozit de bunuri. Beneficiari: bătrâni, persoane fără adăpost, familii social-vulnerabile      
Proiectul „Young Diaconia”
10.10.2013
Proiectul „Young Diaconia” Anul lansării: 2007; Finanțator: Caritas Viena; Scop: creșterea numărului de tineri implicați în programele Diaconiei, prin sprijinirea participării lor în diverse activități de voluntariat, în beneficiul comunității; Descriere: prin acest proiect, se valorifică tânărul ca resursă capabilă de a schimba viața comunității, în acest sens a fost formată rețeaua „Orthonet”, formată de grupuri de tineri din diverse parohii ale Mitropoliei Basarabiei; Impact: au fost active 7 grupuri de voluntari (cca 130 de tineri), care s-au implicat în activități sociale la nivel de
Proiectul „Taberele Solidarității”
10.10.2013
Proiectul „Taberele de vară” Anul lansării: 2005; Parteneri: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania; Scop: promovarea voluntariatului și a activităților de animație în zonele rurale; Descriere: taberele de zi sunt organizate de către o echipă formată de voluntari din Italia și Republica Moldova. Programul fiecărei tabere conține: jocuri, activități de educație non-formală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.). Fiecare tabără durează 6 zile; Impact: au fost organizate 4 tabere de vară în localitățile: Manta (r-nul Cahul), Răzălăi (r-nul
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog”
10.10.2013
Proiectul „Cooperarea transfrontalieră pentru o viață fără drog” Anul lansării: 2011; Scop: prevenirea traficului și consumului de droguriși alcool; Finanțator: Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova; Descriere: activitățile de bază ale proiectului vizează formarea unei rețele primare de intervenție comunitară și dezvoltarea unui program specializat de reabilitare pentru victimele traficului și consumului de droguri/alcool; Impact: 1579 de tineri din 20 de instituții de învățământ au participat la lecții de informare; 20 persoane au beneficiat de consiliere în cele 3 centre specializate din Chișinău, Orhei
Prima   »  Noutăți   »  Știri » MOBILIZARE NAŢIONALĂ PENTRU CA TOŢI COPIII SĂ CREASCĂ ÎN BRAŢELE MAMEI!
MOBILIZARE NAŢIONALĂ PENTRU CA TOŢI COPIII SĂ CREASCĂ ÎN BRAŢELE MAMEI!
19.12.2017   869 Accesări  
   

Pe 17 decembrie, Misiunea Socială „Diaconia” în parteneriat cu Moldova 1 și Moldova 2, au organizat Telemaratonul Naţional „În brațele mamei”. Evenimentul este la cea de a doua ediţie, fiind o acţiune din cadrul campaniei de Crăciun. Campania are drept scop colectarea de fonduri pentru susținerea cuplurilor mamă-copil din cadrul Programului „În brațele mamei”, dezvoltat de Diaconia din anul 2010.

Pe parcursul a 4 ore, în direct, a fost organizat un atelier de confecţionare a jucăriilor de brad, o licitaţie de caritate, precum şi interviuri cu beneficiari şi intervenţii ale reprezentanţilor asociaţiilor culturale din diasporă. La eveniment au participat peste  60 de donatori, persoane publice şi experţi printre care: Excelenţa Sa, Domnul Daniel Ioniţă, Ambasadorul României în Republica Moldova, Carmen Rotaru (Via College University), Boris Gâlcă, secretar de stat, Liliana Rotaru (Director CCF Moldova), etc.  De asemenea, mai mulți artiști autohtoni au susţinut campania prin prezenţa la eveniment, printre care: Corul "Vocile Primăverii", Corina Ţepeş şi Costi Burlacu, Aura,  Nely Ciobanu, Maria Iliuţ şi Ansamblul Etnofolcloric Crenguţă de Iederă, Familia Cuciuc, Mariana Mihăilă ect.Evenimentul a fost binecuvântat de către Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, prin prezenţa la Telemaraton a Pr. Ciprian Ioniţă, preşedintele Federaţiei Filantropia, consilier social al Patriarhiei Române.

Consilierul Patriarhiei  a relatat despre grija Bisericii pentru pruncul născut şi nenăscut, precum şi despre programele  sociale similare în Patriarhia Română, exemple concrete de proiecte pentru prevenirea abandonului copiilor şi asistenţa familiilor în situaţie de vulnerabilitate: „Ajutăm cca 30 000 de copii sărmani din întreg cuprinsul Patriarhiei Române, printre care şi copiii din programul „În braţele mamei“. Ne călăuzeşte iubirea milostivă a lui Hristos, care în activitatea Sa nu face decât să iubească copiii. De aici vine şi grija Patriarhului Daniel de a ajuta copiii în dificultate pentru că aceşti copii sunt darurile lui Dumneazeu pentru familia creştină“. 

Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor în mesajul de încurajare pentru sprijinirea cauzei, a menţionat: „Copilul din braţele mamei- aceasta este bucuria şi viitorul neamului nostru. În Ajunul Sfintelor Sărbători îndemnăm toţi creştinii să sprijine aceşti copii ajunşi în dificultate şi asistaţi de Diaconia.

 Mihaela Belei, coordonator Program ,,În braţele mamei”: ”Le mulţumim tuturor pentru implicare şi receptivitate. Suntem foarte fericiţi că sunt mulţi oameni cu inimă mare care ne susţin şi ne ajută să oferim mamelor din Centru Maternal sprijinul de care au nevoie. Implicarea fiecăruia este foarte importantă pentru noi, aşa cum din resursele adunate vom reuşi să asigurăm o parte din necesităţile acestor copii. Îndemnăm ca aceste gesturi de bunătate să nu se termine aici, iar cei care au posibilitatea să intervină o pot face pe tot parcursul anului.”

 Evenimentul a fost o ocazie să ne unim eforturile pentru a-i oferi fiecărui copil șansa de a rămâne alături de cea care i-a dat viaţă şi bucuria firească de a-i spune „mamă”. Toate resursele adunate vor  fi folosite pentru susținerea cuplurilor mamă-copil asistate în cadrul Centrului Maternal.

În 2016, grație efortului a sutelor de voluntari, donatori și susținători ai campaniei, au fost adunați peste 120 de mii de lei, ceea ce înseamnă cca 800 de zile de siguranță în Centrul Maternal.

Toţi cei care nu au urmărit evenimentul o pot face acum: http://bit.ly/2CAsU1t

Vezi aici istoria de viaţă a unei mame din Centrul Maternal: http://bit.ly/2BxN9O5

 

Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29; E-mail: office@diaconia.md
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 964683 |  ieri: 454 |  azi: 247 |  Online: 16