Partener media general:

Parteneri media:

 

Prima   »  Campanii   »  Maratonul Copiilor

Maratonul Copiilor 2017

Pe data de 28 octombrie, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei organizează, pentru al patrulea an consecutiv, Maratonul copiilor.

Evenimentul are drept scop cultivarea solidarității în rândul copiilor, iar resursele adunate în urma maratonului vor ajuta copiii care nu au posibilitatea să meargă la școală.

Pentru a participa la Maraton, copiii și părinții lor sunt invitați să completeze formularul online de înregistrare AICI.

Când? 28 octombrie, 10:00 - 13:00

Unde? Manejul de Atletică Ușoară, str. Andrei Doga 26

Specificul evenimentului

Participanții, copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani (clasele I-IV) vor veni la Maraton împreună cu sponsorii lor (părinți, bunei, alte rude). Un metru alergat este estimat simbolic cu 0,25 bani. În funcție de distanța parcursă, sponsorul este îndemnat să convertească distanța alergată în bani. Copilul are posibilitatea să doneze banii obținuți pentru a ajuta un alt copil să să meargă la școală.

 În acest an, în cadrul Maratonului, participanții, copii cu vârsta între 6-10 ani, se vor prinde în Cursa Bunătăţii pentru a ajuta adolescentele orfane şi din familii nevoiaşe asistate în proiectul „Spre Independență” al Diaconiei. Cea de-a XI-a generație de fete ieșite din sistemul rezidențial, primește aici șansa de a merge la o școală de meserii.  Pe lângă posibilitatea de a merge la școală, în cadrul acestui proiect, adolescentele au parte de asistență socială, psihologică, spirituală, vocațională. Proiectul urmăreşte creșterea gradului de autonomie personală și socială al fetelor orfane. 

Cum măsurăm bunătatea?

Distanța alergată se convertește în bani: 1 metru = 25 de bani

Diaconia vine să atenționeze că suma reprezintă o donație benevolă. La finele evenimentului, sponsorul copilului poate dona o sumă alta decât a alergat copilul. Important este gestul de bunătate!

Program

Pe lângă cursa propriu-zisă, copiii vor avea parte de ateliere de creație, moment artistic susținut de copiii de la Centrul Republican „Artico”facepainting gratuit, distracție cu animatorii Clounella, jonglerie şi inele, tombolă cu cadouri.

Rezultate ediții anterioare.

În anul 2016650 de copii s-au înscris în Cursa Bunătății pentru a ajuta copiii cu deficiențe de auz să meargă la şcoală. Din banii colectați în urma evenimentului au fost procurate 1389 de baterii pentru elevii de la Școala Specială Nr. 12 pentru copii hipoacuzici și cu surditate tardivă din capitală. Astfel, fiecare dintre cei 100 de elevi a fost asigurat, timp de două luni, cu baterii necesare pentru aparatul auditiv. Albumul foto de la eveniment îl puteţi accesa AICI.

În 2015, cu ajutorul celor 71 de voluntari implicați, cu efortul celor 100 de participanți și implicarea donatorilor privați, în urma evenimentului am adunat suma de 44.000 de lei.  Vezi aici un reportaj video din cadrul evenimentului.

În 2014, grație efortului celor 80 de participanți, al celor 50 de voluntari și al donatorilor privați, am colectat 12.700 lei, care, ulterior, au fost utilizați pentru ajutorarea copiilor nevoiași din satele Cania (r-nul Cantemir), Coșcalia (r-nul Căușeni), Manta (r-nul Cahul) și Boghenii Noi (r-nul Ungheni). Vezi detalii

Parteneri generali: Reconscivil, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Evenimentul este organizat cu susținerea partenerilor evenimentului: Sport Arena, Stip, Edujoc, Bestseller, Familia, Velmart, Pizza Corso, Teatrul Eminescu, Artico, Clounella, Denis Velenciuc, Apa buna, Unica Shaping, Flo Master, Foto Stand, Oleg Eremia, Elan Poligraf, Aridami.

Parteneri media generali: Mama.md

Parteneri media: Radio Moldova, Moldova 1, Civic Fest Moldova, Suntpărinte.md, Zugo.md, Altfel.md, PlanetaMami.com, Unica.md, Odoraş.md.

În acest an, la cea de a patra ediţie a evenimentului, vă invităm să scriem împreună istoria faptelor bune. Să oferim fiecărui copil şansa de a merge la şcoală! 

 

Ne susțin:

     

 
Tel. (+373 22) 46-32-28, (+373 22) 46-32-31, (+373 22) 46-32-34      Fax.     (+373 22) 46-32-29; E-mail: office@diaconia.md
Adresa:   Str. Criuleni 22 (Cartierul Posta Veche), Chisinau, Republica Moldova vezi pe hartă
Total vizitatori: 877435 |  ieri: 648 |  azi: 590 |  Online: 0